Sve dame Sonus festivala

Datum objave:18.08.2016

Pročitano:4368 puta

Datum održavanja: 21.08.2016 - 25.08.2016

By:Lana Borić

Lokacija: Plaža Zrće, ostrvo Pag

Nakon tri rasprodane sezone, Sonus Festival se vraća na prekrasno ostrvo Pag. Sonus festival od samih početaka sinonim je za house i techno meku Evrope, a upravo i samo ime Sonus ocrtava poseban stil, karakter i zvuk stoga ne čudi kako je Sonus festival u manje od pet godina postao jedan od najvažnijih događaja u Evropi gde u tri kluba i pet dana i pet noći, te na dva popratna after partija i boat partije zapartijaju partijaneri sveta uz preko 60 planetarno popularnih izvođača.

 

Sonus festival / Foto: Kidkutsmedia

Sonus festival / Foto: Kidkutsmedia

 

Između mnoštva muških di-džejeva na Sonus festivalu zastupljene su i dame koje itekako znaju kako iskanalisati kvalitetan zvuk i atmosferu dignuti do maksimuma. Ove godine dame Sonus Festivala su: Alexandra koju je i najpoznatija platforma elektronike Resident Advisior istaknuo kao „must feel“ na ovogodišnjem Sonus festivalu, Bella Sarris, Cassy, Dana Ruh, Ida Engberg, Monika Kruse, Sonja Moonear, tINI & Tijana T. Odlučili smo da vam malo više približimo dame Sonus festivala i naša je preporuka da definitivno ne zaobiđete setove ovih di-džejica.


ALEXANDRA
Ova mlada Rumunka definitivno je od samih početaka prava poslastica za uši i telo. Inspirišu ju jazz, rap i uživa u noćnom životu. Svoje putovanje započela je još davne 2009. godine, a svoju ljubav prema vinylima gaji od samih početaka. Svojom interpretacijom muzike osvojila je srca partijanera širom sveta, od Tokya, Ibize, Berlina pa sve do Santiago de Chilea, a njeni uspesi i priznanja ne prestaju. Ove je godine uz svoju koleginicu i prijateljicu Veru otvorila i label Melliflow. Alexandru ćete ove godine na Sonusu moći da čujete u četvrtak, 25. avgusta, u popodnevnom terminu u klubu Kalypso, gde će nastupiti uz tINI. Čajanka suncem i dobrim zvukom okupana.


BELLA SARRIS
Svoj ozbiljniji proboj na scenu ova je mlada dana ostvarila kada je na Richie Hawtinovim večerima u klubu Space Ibiza svirala warm up. Upravo svirajući na Enter partijima postala je deo velike Hawtinove porodice  koja ju je dalje lansirala stazama dobrih gigova u kojima je ocrtavala svoj stil u muzici i gradila svoje puteve do zvezdanog neba. Rodom iz Australije, odrasla uz oca jazzista oduvek je nekako bila vezana uz kvalitetan zvuk, stoga je bilo i logično da će svoju strast i talent jednoga dana učini i svojom profesijom. Bella će na ovogodišnjem Sonusu nastupiti u četvrtak, 25. avgusta u popodnevnim satima u klubu Aquarius.


CASSY
Još jedna od dama, koju pamtimo i od Sonusove nulte godine, kada je u sklopu Cocoonovog partija gostovala uz Tobija Neumanna. Svojim sposobnostima kanalisanja kvalitetnog zvuka i vrhunskom sposobnošću miksanja osvojila je plesni podijum. Ova mlada dama otkad zna za sebe zna i za muziku, tako je i svoj prvi gramofon još kao malena devojčica u potpunosti uništila. Završila je muzičku školu, redovno je svojim glasom učestvovala u zborovima austrijskih samostana te je u Londonu studirala na pozorišnim daskama u svojim dvadesetim godinama. Kada promotrimo Cassy i njenu muzičku karijeru jasno je da se iza ove dame krije i zrači neopisiv talent što je i sama pokazala tako što je postala bitno ime na globalnoj elektronskoj sceni. Imala je brojne nastupe u Berlinu i na Ibizi, a svoj je prvi album izdala 2016. u Berllinu. Cassy će na Sonusu nastupiti prve večeri festivala, u nedelju, 21. avgusta u Aquariusu.


DANA RUH
Berlinska DJ i producentkinja u kratkom je roku postala ikona underground scene. Mnogo vremena provodi u studiju, a kad nije u studiju, možete ju uloviti kako svojim setovima u kultnom berlinskom Club Der Visionareu, muzičke entuzijaste čini srećnim do ranih jutarnjih sati. Ne da je samo izvrsna di-džejica i producentkinja, već poseduje i vlastitu izdavačku kuću Brouqade, koju je osnovala 2007. u Berlinu s ciljem da mladim talentima omogući platformu za izdavanje muzike. Dana će na Sonusu nastupiti u sredu, 24. avgusta u popodnevnim satima u klubu Papaya.


IDA ENGBERG

Ova mlada dama, bolja je polovina uspešnog i neodoljivog para Engberg Beyer, a nedavno su Adam i Ida rekli „DA“, čime su i službeno postali najslađi par na švedskoj sceni. Rođena je 1984. godine, a svoju je karijeru započela kada je imala 18 godina. Idi nije trebalo puno vremena da postane rezident u dva bitna kluba u Stockholmu. Svirala je uz neka od najpoznatijih imena na sceni kao što su Roger Sanchez, Sebastian Ingrosso te Eric Prydz. Majka je troje dece, a usprkos tome možete je sresti na svom techno festivalima širom Europe. Ida će na Sonusu nastupiti prvog dana festivala, u nedelju, 21. avgusta u večernjim satima u klubu Kalypso.


MONIKA KRUSE
Monika Kruse dugogodišnji je sinonim za techno jer iako u svojim najboljim 40tima i dalje se smatra jednom od najbitnijih nemačkih di-džejica na sceni kao i jedna od producentkinja koja je ostavila izuzetan trag, a svoju je karijeru započela davne 1991. godine. Kao osnovnoškolka još je razvijala svoju ljubav prema muzici. Još kao mala svirala je klavir i ta je ljubav s godinama rasla, kao i njen talent. Strastvena je kolekcionarka vinila koja je svoj proboj na scenu ostvarila 1997. godine u Berlinu. Njen nastup na prijašnjim izdanjima Sonus Festivala nemoguće je zaboraviti kako zbog muzike tako i zbog njene fantastične konekcije s publikom. Svira na svim bitnim techno partijima i festivalima sveta, a na ovogodišnjem Sonusu će zatvoriti Kalypso u ponedeljak, 22. avgusta.


SONJA MOONEAR
Samo je jedna Sonja Moonear, a otkad je Sonus festivala od tad je ova ljubav još više neraskidiva. Sonja nas je jednim od najboljih setova u najluđim vremenskim uslovima totalno oborila s nogu na Sonusovom after partiju 2012. godine kada je kiša pokušala sprečiti, ali već je svima jasno da ni vremenski uslovi ne mogu sprečiti strast da učini svoje. Tako da su Sonusovi afteri nakon ovog aftera postali must see and feel. Sonja voli klavir jednako kao i slaganje DJ seta. Na prvu nekom to može biti nespojivo a ovoj umetnici to je totalna normalna stvar. Već 20 godina na sceni, ova Švajcarkinja i dalje ima jasnu viziju muzike zato njeni nastupi često odvode u bezvremensko putovanje zvukom. Ove godine Sonja je jedna od glavnih kormilara Sonusovog tradicionalnog after partija, koji će početi u petak 26. avgusta u 9h i gde će na partiju Club Der Visionarea uz Cabanne, Ricarda Villalobosa i Zipa napraviti nezaboravan finish još jednog dance maratona za sećanje. Sonju ćete moći čuti i na boat partiju u četvrtak, 25. avgusta uz Prasleu.

tINI
tINI , vrckasta kovrdžava buntovnica rođena je u Nemačkoj 1981. godine i jako voli hip hop i Radiohead. Svoj prvi album izdala je u Berlinu gde živi, stvara i vrti svoje setove. Osim što deluje u Berlinu možete je uloviti kako zabavlja mnoštvo na svim bitnijim festivalima i partijima gde radi sjajne žurke uz svoju bandu koja se nazive tINI and the gang. Desolatu se pridružila 2003. godine i od tad njena slava samo raste i raste. Sve što ju je zanimalo u životu temeljno je istražila pa tako nikad nije odustajala da ode korak dalje. Ima diplomu iz audio i video dizajna, a kad putuje svetom dok je na turnejama vodi i svoj dnevnik koji rado deli sa svojom publikom. tINI ove godine doživite u četvrtak, 25. avgusta u popodnevnim satima u Kalypsu gde će nastupiti uz Alexandru. Uz ove dve dame otplešite u noć.


Tijana T
Tijana T neizostavno je lice beogradske klupske i muzičke kulture. Svojim energičnim miksevima u koje lako uklapa house vokale i uz njenu harizmatičnu pojavu, bez sumnje, Tijana T. sjajan je odabir za vrhunac letnje sezone koji priprema Sonus. Poznata kao i vrsni muzički novinar, ova dama jedan je od bitnijih srpskih talenata s međunarodnom reputacijom što pokazuju i gostovanja u Boiler Roomu, Panorama Baru, We Love… Space Ibizi, Output New Yorku, Kaiku Helsinki, Robert Johnsonu & Razzmatazzu u Barceloni. Tijana T. ove godine će nastupiti prvog dana festivala u popodnevnim satima u Aquariusu i u sredu, 24. avgusta na boat partiju za Josepha Capriatia na Resident Advisor brodu.

Festivalske ulaznice za posetioce iz naše regije po promo ceni su rasprodate i sada iznose 9.600 dinara, što je i dalje cena prilagođena domaćoj publici. Kupovina je moguća putem Entrio online trgovineCroatia Tickets online trgovine ili na Entrio prodajnim mestima. Ograničeni broj dnevnih ulaznica bit će dostupan na ulazu u festivalu. 4.150 dinara iznosiće dnevna karta za sve dane osim zadnjeg dana festivala kad će cena biti 5.000 dinara. 


Više informacija:

http://sonus-festival.eu/
https://www.facebook.com/insoundwetrust/
https://www.instagram.com/welovesound/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :