Klub Barutana Beograd

Sutra počinje Resonate: Pogledajte šta vas sve čeka na ovom festivalu

Datum objave:18.04.2017

Pročitano:4162 puta

Datum održavanja: 19.04.2017 - 22.04.2017

By:Barbara Garčević

Lokacija: Beograd

Resonate festival, koji se po šesti put dešava u Beogradu počinje sutra i traje do subote, 22. aprila 2017. Program počinje predavanjima u Jugoslevenkoj kinoteci, a nastavlja se otvaranjem izložbi u galeriji Pro3or - EOAN umetnice Florence To i Signals, čiji su autori Nicolas Sassoon i Rick Silva. Veče se završava koncertom u Domu omladine Beograda, na kome nastupa velika gitarska zvezda Stephen O'Malley. 

 

Resonate 2017


Ono što Resonate ove godine čini posebnim je činjenica da će zahvaljujući evropskom projektu WE ARE EUROPE, čiji je Resonate deo od prošle godine, biti partner sa čuvenim španskim Sónar festivalom iz Barselone, kao i nemačkim festivalom Co/Pop iz Kelna.


Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti u kulturi. Novo izdanje festivala dešavaće se tokom četiri dana po programskom konceptu: MUSIC i CONFERENCE. Umetnici, predavači i muzičari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.


Jugoslovenska kinoteka i ovoga puta ugostiće istaknute umetnike i predavače CONFERENCE (dnevnog dela) programa, gde će se dešavati i brojne zanimljive radionice. Glavni deo MUSIC programa se tradicionalno dešava u Domu omladine Beograda i klubu Drugstore i ovoga puta okuplja brojne svetske muzičke zvezde koje će osim svojih muzičkih nastupa imati i predavanja u okviru Resonate muzičke konferencije.

 

Resonate 2017

 

Resonate Conference najavljuje blizu 50 predavanja i 11 radionica. Ovaj deo programa je jezgro Resonate festivala, a njegova osnovna misija je otvaranje kreativnih procesa u umetnosti kroz nove tehnologije i nove medije. Ovaj deo programa se ističe po izuzetnim: radionicama, predavanjima, izložbama, prezentacijama, panel diskusijama, projekcijama, i vrhunskim audio vizuelni performansima. Resonate Conference iz godine u godinu uspeva da okupi veliki broj istaknutih umetnika i predavača svetskog glasa, a na šesto izdanje festival dolaze, između ostalih:


AGF / Alan Butler / Alan Warburton / Alessandro Ludovico / Ava Aghakouchak + Maria Paneta/
Bani Brusadin / Bogomir Doringer / Christopher Bauder / Daniel Temkin / Dimitri Hegemann/ Dragan Živadinov / Eva Papamargariti / Florence To / Gabrielle Jenks (AND festival) / Gene Kogan /
Geoffrey Lillemon + Anita Fontaine / Hans Nieswandt / Jeremy Bailey / Joana Moll / Julie Freeman / Katarina Becic (Ableton) / Kate Sicchio / Lawrence Lek / Lee Ranaldo (Sonic Youth) / Marius Watz /
Martin Schneider / Matthew Plummer Fernandez/ Mykki Blanco / N O R M A L S / Nicolas Sassoon / Owen Hindley / Pablo Valbuena /Pussykrew/ Ralf Baecker / Régine Debatty / Rick Silva / Rosa Menkman / Sebastian Schmieg / South Kiosk / Thomas Ankersmit + Phill Niblock / Thomson + Craighead / Turo Pekari / Yosuke Ushigome

 

Resonate 2017

Dimitri Hegemann 

Resonate radionice - intenzivne radionice počinju pre zvaničnog otvaranja festivala, u ponedeljak 17. aprila i traju do 19. aprila, a održavaju se u KC Gradu. Moderatori i vođe radionica su Gene Kogan + Andreas Refsgaard i Cedric Flazinski + Julien Gachadoat (N O R M A L S).  Dvodnevne radionice se održavaju u Jugoslovenskoj kinoteci u petak 21. i subotu 22. aprila, a vode ih, Joana Moll, Otto Mikonnen i Jonas Gruska. Jednodnevne radionice će se održati u četvrtak 20. aprila, takođe u prostoru Jugoslovenske kinoteke, vodiće ih Daniel Temkin, Nick Ward + Paul Stapleton, Martin Schneider, Kate Siicho, Pussykrew (Tikul and mi$ gogo) i Mateusz Marpi.

Muzički program Resonatea dovodi velike alternativne umetničke ličnosti u Beograd

Prve večeri Resonate festivala nastupa Stephen O’Malley, koji je član velikog američkog underground sastava Sun O))), i najveći svetski specijalista za glasnu drone gitarsku muziku i alternativni metal, muzičar koji radikalno menja koncept pesme i stvara nezaboravne simfonije buke sam na gitari. Ovaj poznati svetski gitarista nastupa u sredu 19. aprila 2017. u Domu omladine Beograda. Pre njega, Resonate publiku zagrejaće beogradski gitarista WoO.

 

Resonate 2017

Druge večeri Resonate festivala, u četvrtak 20. aprla 2017, program je u klubu Drugstore, gde nastupaju sjajni avangardni elektronski umetnici Roly Porter (Velika Britanija) i Peder Mannerfelt (Švedska) koji ispituju granice futurističke klupske muzike sa one strane techna, kao i Yves Tumor poznat po eklektičnom ukrštanju žanrova u svojoj jedinstvenoj muzičkoj viziji prilagođenoj otuđenim pejzažima savremenih gradskih prostora. Njima će se pridružiti domaći muzičari i DJ-evi – dvojac STEPNIAK, Stevie Whisper, Rastko Lazić, Mirko Lazović i Pavle Popov.

Ove godine velika zvezda Resoante festivala je Lee Ranaldo, jedan od najpoznatijih gitarista na svetu i osnivač legenadrne njujorške alternativne rok grupe Sonic Youth. Lee će nastupiti na solo koncertu, ali i sa ekskluzivnim pratećim performansom pod imenom „Suspended Guitar“ u toku trajanja konferencije. Lee Ranaldo nastupa u Domu omladine Beograda, u petak, 21. Aprila 2017. Veče će otvoriti domaći bend Vvhile i izuzetna mlada švedska rok umetnica Anna Von Hausswolff sa svojim zavodljivim, glasnim neogothic bendom.

Treće večeri Resoante festivala, u petak 21. aprila 2017. na Disko spalvu Sloboda dešava se i Easy Tiger žurka. Easy Tiger je koncept žurki koje je osmislio Marko Nastić, čija je ideja da na jednom mestu okupi domaće i inostrane DJ-eve i obogati ponudu domaće klubske scene. Ovoga puta uz Marka Nastića nastupaju: Jichael Mackson, Ada Kaleh, Kristijan Šajković i Vladimir Dragaš.

Resonate se zatvra velikom žurkom u klubu Drugstore - 22. aprila 2017.u organizaciji festivala Sonar iz Barcelone. Zvezde te večeri su Biosphere - norveškog vizionara Geir Jenssena, koji je ambijentalnu elektronsku muziku pre 20 godina izdigao na nivou vrhunske pop umetnosti. Njegovi nastupi predstavljaju čulno iskustvo nove vrste u kome se kombinuju evokativna muzika i fantastični video radovi, kreirajući paralelnu realnost. Kultni britanski DJ - Addison Groove, nastupiće na ovoj žurci, kao i trans dzender hip/hop senzacina  Mykki Blanco, zatim Alba G Corral & Regen, zajedno sa domaćim DJ Feloneezy, Jackie Dagger i Lil Taty.

Resonate + CRACKMUSIC Demoparty


Resonate s ponosom najavljuje i posebnu muzičku radionicu u saradnji sa Red Bull Music Academy koja će se održati u nedelju 23. aprila u Kulturnom Centru Grad. CRACKMUSIC Demoparty je događaj koji okuplja muzičare i producente, bilo entuzijaste ili profesionalce, sa ciljem da se za osam sati u neformalnom okruženju proizvede što više muzike. Učešće je besplatno, a sve što je potrebno je da se zainteresovani registruju, ponesu slušalice i bilo koji uređaj na kom žele da prave muziku. Prijave za ovu radionicu su besplatne i nalaze se na ovom linku: cracmusic demoparty.

Sve informacije o festivalu i cenama ulaznica su na www.resonate.io.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :