Sutra počinje najveće izdanje PDP konferencije do sada!

Datum objave:09.10.2019

Pročitano:1848 puta

Datum održavanja: 10.10.2019 - 13.10.2019

Lokacija: Novi Sad

Svečano otvaranje 11. PDP konferencije zakazano je za četvrtak, 10. oktobar sa početkom u 19h u kulturnoj stanici Svilara.


Ovogodišnju PDP konferenciju svečano će otvoriti:


• Violeta Đerković, koordinatorka Kulturne stanice "Svilara" projekta Fondacije "Novi Sad 2021",
• Nataša Igić, koordinatorka za saradnju sa institucijama, OPENS 2019,
• Dr Sandra Dedijer, vanredna profesorka Departmana za grafičko inženjerstvo i dizajn Fakultura tehničkih nauka u Novom Sadu i
• Dajana Vujaklija, izvršna direktorka PDP konferencije

 


Ovom prilikom biće otvorena izložba PDP konferencije pod nazivom Apsorpcija na kojoj će biti predstavljeni radovi mladih autora koji su prošli konkurs PDP-a, a prisutni će moći da pogledaju i jedinstveni model neformalne i zabavne prezentacije Pecha Kucha Night gde će se predstaviti kreativci iz Časopisa Forma, Beogradskih Grafita, časopisa Tristotrojka i novosadskog brenda Revolver. Moderator ovog dela programa biće Goran Mirković, dok će za muzički deo programa biti zadužena Milana Nikić a.k.a. Beton i Šljokice.


Svečano otvaranje predstaviće početak 11. PDP konferencije kreativnih medija, koja ove godine nosi temu ABSORPTION ili Apsorpcija/Upijanje i 
najveće je izdanje konferencije do sada!PDP konferencija će ove godine trajati sve do 13. oktobra i to na četiri lokacije u Novom Sadu: u prostoru kulturnih stanica Svilara i Eđšeg, u Kulturnom centru LAB i u Železničkoj stanici u Novom Sadu gde publika može pogledati Swiss Style Now izložbu.


Tokom 4 dana konferencije zainteresovani Novosađani i njihovi gosti moći će da pogledaju i izložbu fotografskog kolektiva “Belgrade Raw” i upoznaju se sa njihovom foto-knjigom Serbia Raw u Kulturnom centru Lab. Pored izložbe i promocije knjige, publika PDP-a će u petak, 11. 10. u 22 časa moći i da posluša jedinstveni zvuk arhi pop benda iz Budimpešte i Novog Sada pod nazovom Lepša Brena koji promoviše arhitektonske ideje i teme kroz format pop pesama!


Ovogodišnju konferenciju će obeležiti i predavanja vizuelnih umetnika Wolfganga Bohusch-a iz Austrije, Valentine Casali iz Italije, Vanje Vikala LINNCH-a iz Beograda, Marca Gorana Romana iz Italije, Marka Oljače iz Novog Sada i predstavnika grafičkog studija Neoneo iz Švajcarske i studija Degrau iz Portugal.


Ulaz na četvorodnevni multidisciplinarni program konferencije u kulturnoj stanici Svilara i na drugim lokacijama će, kao i do sada, biti besplatan. Kompletan program i satnica nalaze se na zvaničnom sajtu PDP konferencije na ovom linku.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :