Summer3p posetilo oko 6000 ljudi

Datum objave:25.07.2011

Pročitano:3128 puta

By:Aleksandar Pavlić

Deveti po redu festival elektronske muzike Summer3p tokom četiri dana posetilo je oko šest hiljada ljudi koji su pratili muzički program i Summer3pKULT vikend, pohađali radionice, učestvovali u kampanjama i provodlil se kraj Palićkog jezera i Termalnih bazena.
 

Na ovogodišnjem festivalu, koji se sinoć završio, nastupili su neki od najaktuelnijih izvođača evropske i regionalne elektronske scene, između ostalih: Kollektiv Turmstrasse (Nemačka), Slyde (Engleska), Mihai Popoviciu (Rumunija), Murko (Slovenija), Sex Shop Boys (Mađarska), Roby Deep (Slovenija), Dandy (Mađarska) i Danza Macabra (Slovenija).
 
Želimo da zahvalimo vernoj publici koja je uprkos kiši koja je padala svakog dana došla u velikom broju i super se provodila uz odličnu elektronsku muziku i noćno kupanje u Termalnom bazenu.
Uz muzički program, Summer3p je i ove godine bio mesto okupljanja, saradnje i komunikacije posetilaca iz regiona i sveta, kroz niz interesantnih i angažovanih radionica, kampanja i projekata.
 

Kao uvod u Festival, u Subotici je nedavno održan i Summer3pKULT vikend.
U okviru ovog programa, od 15. do 17. jula izveden je angažovani teatarski komad Mili, Džek i razigrani mačak, u kom su učestvovali đaci subotičkih osnovnih škola, zatim multimedijalni projekat zaštite i očuvanja kulturne baštine Nasmeši se Subotici kroz koji su posetioci mogli da upoznaju istoriju upečatljivih delova grada Subotice, a postavljena jei instalacija umetnika iz Milana Želimira Barića – Video morfna pneumatička struktura koja teži buđenju ekološke svesti kod savremenog čoveka, crpeći inspiraciju iz ulične umetnosti.
 
Tokom festivala održalo se više radionica: Radionica reciklaže, Muzička radionica za decu, Ekološka i Audio radionica, kao i Likovna i Sportska radionica. Zainteresovani su imali priliku da, uz asistenciju koordinatora radionica i druženje sa ostalim polaznicima, usvoje ili usavrše umetničke tehnike i dobro se zabave.
 

Posetite zvaničnu prezentaciju: www.summer3p.org

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :