Summer3p festival: Vežbaj um i telo

Datum objave:12.07.2016

Pročitano:2992 puta

Datum održavanja: 21.07.2016 - 24.07.2016

Lokacija: Palić

Predstojeći 14. Summer3p festival, koji će se održati od 21. do 24. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, pored odličnog muzičkog programa pripremio je i bogat radioničarski program, uz izložbe i već tradicionalne raznovrsne sportske aktivnosti.

 

Summer3p festival

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 21 i od 23 do 01h, street art umetnik Otto Zakar (umetničko ime - TNG) dekorisaće festivalski prostor različitim tipovima grafita (dve tehnike: ''stencil art'' - upotrebom šablona za crtanje i crtanje pixelima), a kreiraće i unikatne majice posetiocima, dok će Tibor Liptak u petak, 22. jula (23-02h) i u nedelju u predvečernjim satima, održati zanimljivu frizersku i šminkersku prezentaciju.

Na prostoru Muškog štranda postavljen je Ground Level Extreme Park u okviru kojeg će se, u nedelju, 24. jula (18-20h), održati Ground Level Fest uz prezentacije ekstremnih sportova (Roleri, BMX..) i BMX flatland promo performans. Prezentacije će održati članovi kluba Ground Level.

 

Summer3p festival

Summer3p festival se i ove godine bavi važnim ekološkim i društvenim temama, tako će poslednjeg festivalskog dana, 24. jula od 19 časova, biti održana Javna prezentacija trenutnog statusa ekološkog projekta zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš pod nazivom „Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?"“. Govoriće Michell Rohmann (dipl. hidrolog, savetnik na projektu), a prezentacija će biti održana okviru Porodičnog dana predstojećeg festivala.

Organizatori Summer3p festivala su se trudili da i ove godine zadovolje najrazličitija interesovanja posetilaca organizujući brojne radionice: likovnu, ekološku, poetsku, ali i različite sportske aktivnosti.

U periodu od 21. do 24. jula (17-20h), tokom trajanja celog Festivala, biće održana zanimljiva radionica „Poezija u prostoru“. Tokom radionice učesnici će istraživati prostor bliže i dalje okoline. Svakog dana, u potrazi za inspirativnim mestom, polaznici će ići sve dalje od mesta na kojem se radionica održava. Kada pronađu to ’svoje’ mesto polaznici imaju zadatak da opserviraju i da posmatranjem pronađu prave reči kojima bi se izrazili. Sa tim zamislima svi se vraćaju početak, gde tehnikom cut-up i drugim srodnim tehnikama kreiraju slike od reči, odnosno na taj način svaki polaznik ’piše’ svoju pesmu. Cut-up je posebna tehnika pisanja odnosno kreiranja vizuelne poezije uz pomod novinskog papira i drugih materijala na kojima postoje odštampani tekstovi, rečenice, slogani...

 

Summer3p festival


Ekološka radionica za decu je namenjena svima koji su zainteresovani za odličan provod sa svojom decom, ali i za edukaciju u pravcu razvijanja ekolološke svesti najmlađih, a sve u cilju unapređenja životne sredine. Edukativni deo sastojaće se iz Eko kviza gde će se deca upoznati sa ekološkim pojmovima (reciklaža, ambalaža, ekološki otisak...). Radionicu vodi Bjanka Čubrilo a održavaće se u subotu i nedelju u periodu od 18 do 19.30h.

Pored učešće u ekološkoj radionici, deca će u nedelju imati priliku da potpuno besplatno na zanimljiv način steknu osnovna znanja iz engleskog jezika uz Big Ben školu engleskog jezika.

Likovna radionica, koja ima tradiciju dugu 12 godina na festivalu, održavaće se svakog dana od 17 do 20 časova tokom trajanja festivala i otvorena je za sve zainteresovane, bez prethodnog prijavljivanje. Izložba radova će se održati na dan zatvaranja festivala. Radionicu vodi akademski slikar Emil Kadirić iz Subotice.

Sportska radionica: Svakog dana tokom trajanja festivala od 17 do 21h održavaće se sportski turniri u odbojci na pesku i speedmintonu. Koordinator radionice je Armin Halas.

Za učešće u radionicama dnevnog programa festivala prijave možete poslati na email workshop3p@gmail.com sa naznačenim podacima.

Yoga program: Ispred Auroville tabora Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka iz Mađarske, sa svojim specifičnim programom Laughing Yoga i Watsu vodenom masažom biće posebni gosti i ovogodišnjeg Summer3p festivala. Program će se održavati u periodu od 21. do 24. jula u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Takođe, biće održan i Fitness3p pod nazivom Boost your body – veoma raznovrstan i zabavan Aerobik & Fitness program u petak, subotu i nedelju, koji će naravno pratiti odlična muzika a koordinator Fitness3p programa biće Emina Savin (N centar).

Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „ZaJedno“ iz Subotice, učestvovaće u subotu i nedelju u okviru dnevnog programa festivala sa dve aktivnosti u cilju unapređenja položaja osoba sa invaliditetom kroz ostvarivanje njihovih prava na život u zajednici. U subotu, 23. jula, oslikavaće crtežima platno uz koordinaciju akademskog slikara Emila Kadirića a u nedelju će raditi na ukrašavanju drvene kućice za lutke koju je obezbedio „EXIM“ doo iz Subotice.

Posebno smo ponosni na našu SuTeam školu sporta koja je namenjena deci uzrasta od 4 do 9 godina. Cilj ovog programa je da deca nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju: gimnastika, atletika, fudbal, odbojka, košarka, plivanje, klizanje…, kao i druge, manje zastupljene sportove kao što je jedrenje na vodi. Sa decom će isključivo raditi adekvatno obrazovan stručni kadar – diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja i apsolventi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Aktivnosti SuTeam škole sporta biće održane u subotu 23. jula i nedelju 24. jula u popodnevnim časovima.

Više informacija o radionicama i dnevnim programima možete pronaći na sajtu festivala - www.summer3p.org.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :