Barutana klub Beograd

Summer3p 07 - Termalni bazeni kraj Palićkog jezera

Datum objave:15.06.2009

Pročitano:3739 puta

By:Aleksandar Pavlić

Ovogodišnji, sedmi po redu Omladinski festival elektronske muzike Summer3p, održaće se od 23. do 26. jula u veoma prijatnom letnjem ambijentu Termalnog bazena i Muškog štranda kraj Palićkog jezera.
 
Na ovogodišnjem festivalu, nastupiće neki od najaktuelnijih izvođača svetske elektronske scene: Jody Wisternoff (Velika Britanija), Featurecast (Velika Britanija), Robert Babicz (Nemačka), Maxim Kuznyecov (Rusija), Miloš Pavlović (Srbija) i drugi.
 
Spoj odlične elektronske muzike i noćnog kupanja festival Summer3p čini impresivnim letnjim provodom pod otvorenim nebom.
 


Uz muzički program, Summer3p će ove godine biti i mesto okupljanja, saradnje i komunikacije posetilaca iz regiona i sveta, kroz niz interesantnih i angažovanih radionica, tribina, kampanja i sportskih turnira.
 
Tako će posetioci moći da uzmu učešće u radionici za muzičku produkciju, novinarskoj, slikarskoj, plesnoj, kao i radionicama joge i rukotvorina. Glavni cilj ovog projekta je povezivanje mladih ljudi iz različitih kultura i međusobna kreativna razmena. Rezultati radionica biće prikazani poslednjeg dana festivala i povezani u zajedničku internet prezentaciju na kojoj će raditi sami polaznici i zainteresovani posetioci.
 
Iako atraktivna turistička destinacija, Palićko jezero sa okolinom, prevashodno je mesto očuvane prirode. Osim dobre muzike, zajedničkog druženja i stvaranja, cilj Summer3p festivala je i podizanje ekološke i društvene svesti mladih.
 
Ovogodišnji Omladinski festival Summer3p održava se u znaku dve kampanje: Stop nasilju! i Čuvajmo prirodu!
 
Summer3p je nastao 2003. godine i tradicionalno se održava u vreme Festivala evropskog filma Palić. Nakon izmena u organizaciji, od 2005. godine, bogat program elektronske muzike, kao i ostali sadržaji na festivalu (brojne radionice, tribine i izložbe), privlače blizu 10.000 posetilaca svake godine.
 
Među izvođačima koji su do sada nastupili na Summer3pu, više je poznatih svetskih DJ-eva, izdvajamo samo neke: Matt Cantor (Freestylers), Chris Carter, James Allardyce, SCSI-9, Aril Brikha i mnogi drugi.
 
Lokacija održavanja festivala je Termalni bazen i Muški štrand koji se nalazi na samoj obali Palićkog jezera. 
 
Uskoro možete očekivati više informacija o muzičkom programu i pratećim sadržajima.
 
Organizatori festivala su FOKUS fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice i udruženje AŠC.
 
Posetite našu zvaničnu internet prezentaciju - http://summer3p.subotica.com
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :