Summer 3p - Palić

Datum objave:05.06.2007

Pročitano:4587 puta

By:Sumer 3P team

Svakako ste čuli za Summer3p festival koji se održava na Paliću, ali da biste shvatili o kakvom kompleksnom dešavanju je reč istaći ćemo da je njegova svrha edukacija i animiranje mladih raznim sadržajima, kao što su: muzika, sport, workshopovi, upoznavanje i učestvovanje u aktivnostima ogranizacija iz nevladinog sektora, politika omladine u opštini Subotica, ali i građenje svesti o društvenim pitanjima kakva su tolerancija i briga o životnoj sredini.
 


Što se muzike tiče, namera nam je da mladi upoznaju nezavisnu scenu koja paralelno raste i u stranim zemljama. Želimo
da predstavimo izvođače koji će nam prezentovati modernu i kvalitetnu elektronsku muziku i koji će široj publici približiti nekoliko EDM trendova priznatih po svetu, ali ovde još uvek nedovoljno pristupačnih. Na taj način bismo i onima koji su naslušani elektronske muzike pružili nove doživljaje. Vezano za žanrove, na prošlogodišnjem festivalu Summer3p 2006 istakle su se dve glavne kategorije: break beat i house, dok su subžanrovi bili mnogobrojni: old school/new school break beat, electro, tech house, minimal house, electro house, deep house. Na stilskoj paleti bilo je i: hip-hopa, dancehalla, downtempa, loungea, jazza, funka. Slušali smo oko 30-ak DJ-eva i liveactova iz Engleske, Rusije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i veliki broj domaćih. Neki od izvođača bili su: Big Bud (UK) – DJ i producent sa iskustvom od preko 10 godina (bivši saradnik LTJ Bukema, vlasnik dve izdavačke kuće, kao DJ pušta svojstveni brend drum’n’bassa); Matt Cantor (UK) – čovek koji stoji iza popularnog The Freestylers sastava, Matt Cantor, nastupio je sa DJ setom, koji je bio eklektičan izbor hip-hop, break-beat, big-beat, dancehall, house i electro trackova; Chris Carter (UK) – muzičar, DJ i producent sa izdanjima za TCR, Botschit + Scarper, Forged... Radio je sa Adrianom Sherwoodom, Asian Dub Foundation, a član je i Rennie Pilgremovog benda TCR All Stars. Njegovi DJ setovi su unikatna break-beat vožnja; SCSI-9 (RU) – Anton Kubikov i Maksim Milutyenko, deep/minimal live act. Kao umetnici na rosteru Kompakta svakako su najpriznatiji ruski brend elektronske muzike na svetu.
Bilo nam je veoma drago što smo predstavili rad nekoliko renomiranih muzičkih grupacija i DJ-eva iz skoro svih ex-YU republika: Mirko Popov (MK) – PMG Collective; Feđa Rojnik (SLO) – IntoSomethinG; Djarmah i Zulumaan (BiH) – Nightdepartment i Omar (HR) – Stereo Studio. Od mađarskih DJ-eva pozvali smo otprilike sve one sa kojima sarađujemo već dugo godina, a to su: Palotai, Cadik, Pedro, Garfield, Nadia, Tone, Erka i Marvin.

 Među domaćim pronašli smo one koji su nama najbliži što se tiče ukusa u muzici i shvatanja koncepcije festivala: MKDSL i Flip iz Beograda, Vumi i Big R iz Novog Sada, Faktor-X izBečeja i DJ-evi iz Subotice: Eezt, Goya&Natasha, Pau Scrowa, Gustav Jr i Timika.  

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :