Studentski poslovi: Kako do džeparca?

Datum objave:05.04.2016

Pročitano:6316 puta

Da li se sećate šta ste maštali da budete kad porastete? Jeste li odustali od svojih snova i krenuli nekim drugim putem? Nažalost, većina nas jeste. Razlog za to su uglavnom promenjeni stavovi, želje, planovi, a ponajviše činjenica da je odrastanje neminovnost. Dobra stvar je da dok studirate znate da nijedno životno pitanje nije potpuno rešeno a isto tako nije ni finalno pa kao student možete da se okušate u mnogim poslovima i raznim izazovima. Neki čak i dobiju priliku da se okušaju u poslu o kojem su maštali kao deca.

 

Studentski poslovi - Kako do džeparca?

 

Ovakvi angažmani pomoći će vam da bolje upoznate sebe i saznate koja vrsta posla vam odgovara. Da li je to neki kancelarijski posao ili možda rad na terenu, da li vam više odgovaraju individualni poslovi ili ste timski igrač, da li imate liderske i organizatorske sposobnosti, ili ste ipak kreativna i umetnička duša? Na ova pitanja možete samo vi odgovoriti.


Studentski poslovi vam omogućavaju da sami zaradite svoj džeparac i tako napravite važan korak ka sazrevanju i osamostaljivanju. Najbolja stvar je to što više ne morate da čekate svoje roditelje da vam pošalju novčanu pomoć. Pored finansijske samostalnosti, ovakvi poslovi će vam pomoći da otkrijete svoje talente, steknete nova znanja i veštine, i pre svega proširite svoje vidike. Steći ćete i nova poznanstva, a može se desiti i da sklopite prijateljstva koja će trajati zauvek. Još jedna od mnogih prednosti studentskih poslova je i ta što radno vreme uglavnom možete prilagoditi svojim obavezama pa više ne morate da brinete da li će vam ostati dovoljno vremena za učenje i za druženje.


Neki od najpopularnijih studentskih poslova koje možete naći u ponudi raznih studentskih zadruga su: zemaljski stjuardi i stjuardese, rad u butiku, prodavnici ili kafiću, anketiranje telefonskim putem ili na terenu, poslovi administratora, tajnog kupca, hostese, saradnika u prodaji, promovisanja, aranžiranja ili deklarisanja robe. Možete se čak pojaviti u nekoj seriji ili reklami kao statista i tako na kratko osetiti čari glumačkog poziva. Što da ne! Ukoliko volite decu, sigurno će vam se dopasti poslovi poput čuvanja mališana ili njihovog animiranja u igraonicama.

 

Kako do džeparca?


Ovakvi poslovi se uglavnom plaćaju po radnom satu, čija je vrednost kod nas negde između 119 i 250 dinara. Ponekad možete pronaći i ponude za radna mesta sa fiksnom platom, koja se u proseku kreću oko 30.000 dinara mesečno.
Omladinska zadruga će vam najpre pomoći da steknete dobru radnu naviku, i usput ćete naučiti pravila po kojima se igra u poslovnom svetu. Možda uspete da ostvarite i neki koristan poslovni kontakt koji vam može dobro doći kada steknete diplomu. Obogatićete svoj CV radnim iskustvom, što će vas istaći na svakoj sledećoj aplikaciji za posao, a poslodavcima ćete izgledati ozbiljnije i profesionalnije.


Sajtovi omladinskih i studentskih zadruga su najbolji izvori gde možete pronaći raznovrsne studentske poslove. Napravite sebi plan, sagledajte koliko slobodnog vremena imate pored ostalih obaveza i koji su vam ciljevi. Možete kontaktirati i neke kompanije i obavestiti ih da tražite posao. Možda vam se sreća osmehne, i možda baš traže nekog poput vas.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (1)
Pošalji komentar
Portal Mladi admin
21.01.2017 19:07
Poštovani, molimo vas da ukoliko je vaš autor već koristio skoro 80% teksta koji je kod nas objavljen da bi bilo pošteno da se bar mi navedemo kao izvor. Tekst pod nazivom STUDENTSKI POSLOVI – najbolji put do džeparca je kod nas objavljen još 2015. Molimo vas za odgovor na info@portalmladi.com PoZDRA


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :