Street art gaženje u galeriji O3one: Pridružite se uličnim umetnicima u stvaranju

Datum objave:28.04.2016

Pročitano:6103 puta

Datum održavanja: 05.05.2016 - 11.05.2016

By:Tamara Marković

Lokacija: Galerija O3one

Peta u nizu izložbi pod zajedničkim naslovom „Scena“ u organizaciji „Street Smart“ kolektiva iz Beograda, odigraće se u saradnji sa galerijom „O3one“ od 5. do 11. maja, sa podnaslovom „Gaženje“. Izložba će okupiti najbolje ulične umetnice i umetnike sa domaće scene, a galerija će se tokom stvaranja izložbe transformisati u svojevrstan urbani prostor u kome ulični umetnici inače stvaraju.

 

Scena Vol 5 / foto: Ružica Milovanović

Scena Vol 5. biće održana u galeriji O3one / Foto: Ružica Milovanović


Izraz „gaženje“ jeste kolokvijalni izraz koji koriste ulični umetnici i odnosi se na čin kada se preko već postojećeg rada iscrta nešto novo – to je, moglo bi se reći, prirodan proces na ulici. Ponekad se „gazi“ zbog nedostatka prostora, ponekad zbog rivaliteta, a katkad možda i iz čiste potrebe za uništavanjem. Ali „gaženje“ simbolizuje mnogo više od toga.

 

Scena Vol 5. / Foto: Ružica Milovanović

Spremite se za street art "gaženje" / Foto: Ružica Milovanović 


„Gaženje“ je stvarno i preneseno. Dešava se svakog dana u različitim kontekstima. Spolja i iznutra – u umetnosti, ali i u samom umetniku, u životu, svakome i u svakome od nas. Gazi se stvaralaštvo, nestaje pod teretom vandalizma. Gaze se misli, ideje, simboli, reči, slike, trud, talenat, uspomene, ljubavi, maštanja. Gazi se pravo na slobodu, na izražavanje, na stav, na izbor, pravo na Grad, na ulicu, na umetnost.

Scena Vol 5. / Foto: Ružica Milovanović

Publika će učestovovati u transformaciji  prostora / Foto: Ružica Milovanović

 

Koncept izložbe je osmišljen sa idejom da pozove sugrađanke i sugrađane da učestvuju u „Gaženju“, da se uključe u kreativno-aktivistički proces umetnica i umetnika koji će stvarati u galeriji „O3one“ (Uzun Mirkova 10) od 5. do 10. maja i da zajedno sa njima crtežom ili rečima, daju svoje viđenje pojma „gaženje“. Svi koji žele su pozvani da dopune nečiji rad, crtaju pored, preko, ili da podele u pisanoj formi sa drugima svoje opservacije na temu izložbe, da kažu slobodno, bez cenzure, kako se osećaju – ko ih i šta „gazi“ i da daju predloge kako osloboditi grad – „gaženja“.


Šta je sve nastalo tokom procesa stvaranja „Gaženja“ u kome će učestvovati: ARTEZ, BONG, DAS DROGEN, JANA, JUNK, LINNCH, LOTREK, MASTER, MUPOCK, NIKOLA, SLESH, TKV, WONY i WUPER, u saradnji sa publikom, biće otkriveno 11. maja u 20 časova.

Više informacija na Facebook stranici Street Smart Belgrade i www.o3one.rs.


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
///
28.04.2016 15:02
zar nije lortek? ne? mada mozda postoji i lotrek lol


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :