STRAY DOGG ponovo pred beogradskom publikom. Specijalna gošća LOVELY QUINCES

Datum objave:16.11.2015

Pročitano:4647 puta

Datum održavanja: 21.11.2015

By:Sandra Planojević

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

STRAY DOGG i njihova specijalna gošća LOVELY QUINCES pozivaju vas na koncert u "Amerikanu" Doma omladine Beograda u subotu 21. novembra

 

Stray Dogg ponovo pred beogradskom publikom | LOVELY QUINCES | Koncert Dom omladine Beograd 2015

Sredinom oktobra šestočlani beogradski sastav STRAY DOGG objavio je treći studijski album "Come Along Wind", tačno tri godine od uspešnog i hvaljenog “Fire’s Never Wrong“. Dužu diskografsku pauzu između albuma (“Almost” 2011, “Fire…” 2012) grupa je prekinula objavljivanjem osam novih pesama, koje Dušana Strajnića i bend na više načina približavaju svetu koji su svojom muzikom definisali Elliott Smith i Nick Drake.

 


Koncert u Beogradu će biti prva prilika za publiku da čuje uživo sve pesme sa "Come Along Wind" i da, zajedna sa bendom, obeleži četiri neverovatne godine prepune pesama, koncerata, festivala, spotova... ali i perioda tokom kojeg je grupa muzičara predvođena Dukatom Strajnićem postala moćan bend koji tačno zna šta želi i kako da to ostvari na bini, ali i u studiju. “Come Along Wind” može da bude sedenje u četiri zida i razgovor dok se problem ne reši ili bar pokušaj komunikacije kada reči nedostaju. Za nekog drugog, ova muzika i stihovi će biti čisti eskapizam i putovanje u nepoznato… One koji muziku slušaju zatvorenih očiju neke od ovih pesama mogle bi da odvuku čak i na tamnu stranu. Ovo je i album o bolu, odlasku, pokušaju da se preboli i da se živi dalje, ali i sebično uživanje u malim stvarima. Dukat i dalje u svojim pesmama uživa u prirodi, veruje u snagu ljubavi koja može da izleči i nadahne, ali i pati kada ona izgubi smisao i kada se pretvori u zatočeništvo.

LOVELY QUINCES ili Dunja Ercegović tokom 2015. godine svirala je na turnejama sa legendama američkog alternativnog rokenrola, Howe Gelbom i njegovim Giant Sandom i harizmatičnimThurstonom Moorem. Bila je gošća i na GS albumu "Heartbreak Pass" gde je pevala prateći vokal na pesmi "Hurtin’ Habit". Početkom leta mlada Splićanka koja živi u Zagrebu objavila je EP "Meet Me In Moscow, Part One” koji je prvi deo debitantskog albuma koji će uskoro biti kompletiran još jednim EP- em. Njene pesme su moćne, besne, strasne i udaraju direktno u mozak, a uz Repetitor, LQ je verovatno najenergičnija muzička pojava koja se pojavila u regionu u poslednjih nekoliko decenija. Dunja se publici predstavila izdanjem “No Room For Us”, koje je objavila u decembru 2013. godine i za koji je dobila neverovatne regionalne kritike.

Karte u pretprodaji mogu se naći na svim prodajnim mestima Eventim- a po ceni od 500 dinara. Broj karata u pretprodaji je ograničen.

 

STRAY DOGG + Lovely Quinces
Subota, 21. novembar 21h
Dom omladine Beograda//Amerikana 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :