Strah od Džeki Čena: Dinamični, a radijski dopadljiv rokenrol!

Datum objave:06.03.2017

Pročitano:5791 puta

By:Milan B. Popović

STRAH OD DŽEKI ČENA CD STRAH OD DŽEKI ČENA / FELIX RECORDS / 2017.


„Zaboravljaš“ je prva, uvodna numera, od ukupno osam + bonus dokumentom „Brisel“, osvaja na prvo preslušavanje. Sasvim dovoljno energična, kako u motornom ritam sekcija delovanju, tako i u vokalno tekstualnom opredeljenju.

 

STRAH OD DŽEKI ČENA CD STRAH OD DŽEKI ČENA


„Rocket queen“, kao u „Guns n' Roses“, prva je gitarsko zvučna asocijacija na nekoliko uvodnih taktova, prvih sedam sekundi stare pesme „Kula“, Gornjemilanovačkog sastava „Strah od Džeki Čena”. Kasnije se situacija „na terenu“ drastično menja – na još dinamičnije, energičnije, i vokalno melodičnije. Realnost, emocije, stvarnost, unutrašnjost, osećanja, vešto ukalupljena –u najboljem smislu te reči – u stih, strofu, refren i riff. Svakako treba potencirati da je sastav „Strah od Džeki Čena“ pobednik „Belgrade demo festa“, što nikako nije mala i zanemarljiva činjenica, uzimajući u obzir da je to demo takmičenje trajalo nekoliko meseci, i da je trebalo mnogo doslednosti i kvaliteta izboriti se za pobednički tron. Sastav čine: Marko Pavlović-Žila (gitara), Marko Božović-Božo (solo gitara, vokal), Jovan Dmitrović-Jovo (bas) i Andrija Jovanović-Bradonja (za setom bubnjeva).


Treća numera na disku STRAH OD DŽEKI ČENA, jeste relaksirajuća tema -Amsterdam. Ona se energetski izdvaja od ostatka materijala, ali moju malenkost podseća na najsvetlije moćne balade sastava Red hot chilly Pepers, ili tako nekih američkih kvalitetnih, modernih i komercijalnih bendova. Ovo, „Amsterdam“, je upravo to - pogodak u centar mete! Održava pažnju i kad gitarski solo seva, sjajan vokal i bek vokali drže koncentraciju i najsenilnijima. Bravo za to!


„Slobodan dan“, je što svi mi čekamo celoga života, a o njemu sastav STRAH OD DŽEKI ČENA, upravo javno govori a publikuje na CD ostvarenju koji je upravo objavio legendarni Đole, vlasnik, direktor „Felix Record-sa“. Ume Đole Felix da probere najbolje i najistaknutije bendove u moru sličnih i da im na značaju, publikujući im materijal.


Džepovi su nam uglavnom prazni, ali se STRAH OD DŽEKI ČENA u pesmi „Džepovi“, umeju da od svega naprave urnebesno šarmantnu romantičnu storiju, bez trunke patetike. Svi džepovi puni nje, puni su!!!


„Kula“, u sebi sadrži sve elemente mladog, talentovanog, idejno nadarenog i obećavajućeg sastava. Vreme pred nama i njima će pokazati u kom smeru će se kretati dalji tok karijere ovoga sastava. Ja, verujem, u najboljem. Oni to već sada - jesu, među najboljima!


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
Woodland Bi
19.03.2017 10:00
Satav benda nije tačan! Pročitajte na CD-u! Vokal: Marko Božović - Božo Solo gitara: Stefan Dimitrijević - Dimi


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :