Barutana klub Beograd

Stop 2 Street League Skateboarding Nike SB World Tour u Newarku!

Datum objave:02.09.2015

Pročitano:4840 puta

Lokacija: Newark, New Jersey

Sjajna tehnička skate vožnja, sjajni 9 Club tricks (trokovi ranga 9+ u ocenama… žargonom: nešto što se ne vidja svaki dan na takmičenju), kao i sjajna energična masa fanova u Prudential Centru u Newarku, New Jersey – desio se Drugi Stop 2015 Street League Skateboarding Nike SB Svetske Turneje, koji je ušao u istoriju skateboardinga.


U drugom arena stopu u sezoni, najbolji street skateboarderi su se borili za nagradu od ukupno 255,000 dolara, kao i za poslednju šansu za Golden Ticket, koji šalje pobednika direktno na SLS Nike SB Super Crown Svetski Šampionat u Čikagu. Nakon još jednog sjajnog finala Nyjah Huston je otišao sa nagradom od $20,000 i jakin drugim mestom, odmah iza prvoplasiranog Brazilca – Luan Oliveire.

 

Stop 2 Street League Skateboarding Nike SB World Tour u u Newarku!

Nakon uzbudljivog finala, Matt Berger osvaja prvo mesto i nagradu od $5,000 na #DIAMONDLIFE Afterparty best trick takmičenju, nakon što je odradio neverovatan trik - ogroman flip to backside hurricane grind 180 na velikon railu.
“Nisam imao posjma ko će da pobedi, svi su radili neverovarne stvari", rekao nam je Berger. "Na ovakvim takmičenjima, ljudi propuste puno trikova, ali su danas svi bili uspešni. Stvarno je bilo nestvarno.”

Glavna priča tokom vikenda, bila je finalna bitka između Oliveire i Hustona. Oliveira je započeo finale sa vožnjom i savršenim 9.1 skorom, što je nateralo Hustona da odgovori svojim rutinskim trikovima za perfect 9 Club, nakon kojih osvaja 9.0 poena.

 

Stop 2 Street League Skateboarding Nike SB World Tour u u Newarku!

 

Kako se akcija preselila na Best Trick pokušaje, Huston je imao priliku za osvetom - Oliveira, je odradio switch frontside bluntslide za 8.8 poena, kao i half cab backside smith grind 180 za neverovatnih 9.0 poena. Kada je došlo vreme za pokušaj finalnog trika, Huston nije uspeo da sleti backside kickflip to nosegrind, što je Oliveiru dovelo do pobede.

 

Bez obzira, Huston se već kvalifikovao za odbranu svoje 2014 Super Crown Šampionske Titule u Čikagu u oktobru, i ugrabio drugo mesto: “Ova godina će biti sjajna i jedva čekam poslednje takmičenje u ovoj turneji,” rekao nam je Huston nakon uzimanja svog trofeja.

 

Stop 2 Street League Skateboarding Nike SB World Tour u u Newarku!

 

"Zamalo je propustio podijum – Berger je uleteo u finale zbog svojih sjajnih trikova i rezultatom od 9.1, pre nego što je imao svoj trenutak pobede na #DIAMONDLIFE best trick takmičenju”.

Bergerov timski kolega, Shane O’Neill, izgledao je kao da ima sigurno finale, zbog svoje savršene prve vožnje. Ali, pretpeo je pad kad je radio nollie backside 180 heelflip, zbog čega je ispustio Best Trick pokušaje.
Chris Cole je otvorio kvalifikacije sjajnim trikovima, a isto tako je nastavio i u Best Trick pokušajima. Ipak, zamalo je ispustio finale – za samo nekoliko poena.

 

Stop 2 Street League Skateboarding Nike SB World Tour u u Newarku!

Nakon kraja drugog stopa u sezoni, sledi nam borba za titulu 2015 Super Crown Svetskog Šampiona: SLS Nike SB Super Crown Svetski Šampionat je 4. oktobra u Čikagu.

www.monsterenergy.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :