Barutana klub Beograd

Stigla je Superiorna Generacija!

Datum objave:09.08.2016

Pročitano:5671 puta

By:Marija Joksimović

Superior Generation je naziv novog EP-ja koji potpisuju uzdanice domaće scene Manton i Peter Portman, a koji je izdat za domaću etiketu ROMP

 

Manton i Peter Portman

Manton i Peter Portman


Ovaj EP simboličnog naziva kao da nagoveštava da stasava jedna nova generacija producenata koja je spremna da sceni ponudi nešto novo, jer kada je reč o talentima u usponu onda su Peter Portman i Manton neizostavna imena.

 

U prilog tome govori i njihov dosadašnji rad. Peter Portman je ovog leta bio predstavnik Srbije na čuvenom Burn Residency takmičenju na Ibici. Pažljivo biranim house i techno trakama u svojim setovima on vrlo lako ume da iznenadi i zadovolji publiku na podijumu za igru. Rezident je čuvenih Beat žurki, a puštao je rame uz rame sa imenima kao što su Ten Walls, Nick Curly, Phillip Straub, Mene, Bono Goldbaum i mnogi drugi.

 

Manton je strastveni di-džej koji je svoju producentsku karijeru započeo krajem 2014. godine pod pseudonimom Mark Anotine, a već do sada su njegov rad su podržali Sam Paganini, UMEK, David Morales, Lisa Lashes, Was Worx i drugi. Karakterišu ga posebnost, originalnost i jedinstven stil i kada je u pitanju di-džejing i kada je u pitanju produkcija. Ove godine slušali smo ga i na Urban Bug Stageu na Exitu.

 


 

S obzirom da pripadate mlađoj generaciji di-džejeva i producenata verovatno se družite i međusobno podržavate, a kako je došlo do saradnje između vas dvojice?

Peter Portman: Marko i ja se poznajemo već 10 godina i do ove saradnje došlo je, kao i uvek, spontano. U jednom periodu smo bili cimeri i Marko mi je jednom prilikom pustio ideju za Superior Generation, instant mi se svidela i krenuli smo da je gradimo.
Manton: Kao što je Petar rekao, mi se družimo jako dugo i naravno tu smo uvek jedan za drugog, pogotovo muzički. Sarađivanje sa Petrom nekako dolazi prirodno, jer ipak smo duo već dve godine i ovo je samo jedno izdanje u nizu, a verujem da će ih biti još puno.

 

Manton

Manton

EP ima vrlo simbolično ime Superior Generation. Zašto baš to ime? Da li time želite da poručite da ste baš vi superiorna generacija producenata?

Peter Portman: Mi smo nekom već uzori ili heroji generacije, gledano to iz mog ugla, osvajanje slota za Burn Residency gde predstavljaš svoju zemlju nije tako mala stvar! Ovo ime govori to da generacija koja dolazi je jako puna ideja, talentovana je i ima želju da pomera granice u elektronskoj muzici.
Manton: Srbija ima dosta muzičkog potencijala, ali jednostavno ljudi ne prate taj pravac muzike u kom su oni sebe pronašli. Mislim da treba podržati novi talas umetnika naše generacije, a i mlađe, jer koliko podrške, toliko muzike i truda. Danas u dobu kada na internetu možemo da istražujemo baš zato i treba da se držimo zajedno. Podrži domaće!

Superior Generation ima dve trake, šta možete da nam kažete o tom izdanju? Po čemu se razlikuje od vaših prethodnih radova?

Peter Portman: EP se sastoji od izdanja i jednog reizdanja. Traka Dancing Drone je prethodno bila objavljena na Neptun City Rec, a ta izdavačka kuća se nažalost povukla sa tržišta pa smo odlučili da napravimo to reizdanje, jer koliko pratim scenu, iz mogu ugla već vidim da se vraća retro zvuk i muzika je brža. Uvek se trudimo da nam izdanje bude nešto novo i drugačije od prethodnog.
Manton: Dancing Drone je naše prvo techno izdanje ikada, a sva naša prethodna izdanja su bila u nekom tech-house fazonu. Odlučili smo da reizdanje izdamo za ROMP i dodamo traku Superior Generation. Jesmo se malo poigrali sa žanrovima. Ovaj EP je mešavina progressivea, deepa, italo disca i techna i mislim da ima malo trippy zvuk.

 

Peter Portman

Peter Portman

Jeste li već testirali trake u klubovima ili na festivalima, kakve su reakcije publike i vaših kolega?


Peter Portman: U par navrata sam imao prilike da izvrtim nešto naše, zadnji put je bilo prošle nedelje na Šabačkom letnjem festivalu. Specijalni b2b set sa Groovytechom gde smo zavrteli naše izdanje na Parabola Rec. Guess What (Original Mix), naravno mesto je eksplodiralo! Podrška dolazi sa svih strana što od fanova, tako i od Inostranih i domaćih di-džejeva. 
Manton: Pa muzika je kao kuvanje, ne možeš da znaš da li valja dok ne probaš malo. Naravno da smo testitali trake, uvek je bila odlična reakcija ljudi. Dosta kolega je pohvalilo izdanje, zbog čega smo Petar i ja veoma zadovoljni.

 

Njihovi sledeći zajednički nastupi zakazani su za 26. avgust u Borisovom Ateljeu u Novom Sadu i 27. avgust  u KPTM-u, baš na Portmanov rođendan, a obojica vas pozivaju da im se pridružite na žurkama.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :