Stigla je Gymkhana devet: Pogledajte nove ludorije Kena Blocka

Datum objave:14.09.2016

Pročitano:4723 puta

By:Andrej Pečnik

Ova godina je istorijska za Hoonigan Racing Division i Monster Energy vozača Kena Blocka, jer je upravo izbacio svoj drugi Gymkhana video na Hoonigan YouTube kanalu. Video je nazvan Gymkhana NINE: Raw Industrial Playground, i on opet aktivira Blockovu veoma popularnu video franšizu, koja ima 400+milliona pregleda. Prepun je sirove vožnje i Ken demonstrira performans u svom potpuno novom Ford Focus RS RX rallycross automobilu, u kom se takmiči na 2016 FIA World Rallycross Šampionatu, predstavljen od strane Monster Energy.

 

Ken Block: Gymkhana 9

Sniman je četiri dana, na stazi u južnom New Yorku, po uglavnom napuštenim industrijskim zonama, što zapravo vizuelno podseća na Kenova prva dva Gymkhana video izdanja, a to i jeste ono što Blocku pruža uslove za tako sirovu i agresivnu Gymkhana vožnju tokom godina.

 

- Zaista sam želeo da se ovim videom vratim u početne korene svojih ranijih Gymkhana video izdanja. Potpuno okupiranje nekog grada je prilično zabavno, ali smo osetili da je vreme da se vratimo samoj osnovi, naročito sad kad imamo nov Ford Focus RS RX. Baš smo želeli da on zasija i bude glavna Zvezda u ovom videu, s obzirom da ima toliko korisne snage i kontrole. Takođe smo napravili partnerstvo sa Microsoft’s Forza Horizons 3 videogame u ovom videu, što nam je omogućilo da ubacimo i neke ludilo trikove, koji su bili inspiracija iz same igrice. Sve je sjajno ispalo i ne mogu biti više oduševljen zbog svega - rekao nam je Block.

 


Pored toga što je predstavljen od Hoonigan strane, Gymkhana 9  takođe sklapa novo partnerstvo između Blocka i Forza Horizons videogame franšize. Za dva trika iz videa, uzeta je inspiracija upravo iz te igrice, uključujući i helikopter za kog je bio privezan potpuno nov 2017 Ford Raptor u toku leta, dok je Block razuzdano driftovao i ostavljao tragove svuda okolo, a tu je i scena u kojoj Ken driftuje na milimetar od voza u pokretu. Oba Forza momenta su neverovatna, puna
visokog rizika, ali je Block uz pomoć svojih veština to sve uspešno odradio.

- Uzgred. Ovo je verovatno zdrav razum, ali budimo realni – molim vas, molim vas, ne radite bilo šta od ovoga što sam ja radio kod kuće ili u nekim svojim video izdanjima. Naročito ne pokušavajte da nadmašite voz. To nije samo glupo, već je i ilegalno. Tako da, molim vas, ne radite to! Ja sam to sve radio u zatvorenom i osiguranom okruženju, stunt koordinatorima i dobro osmišljenim planom! - rekao je Block

 

Ken Block: Gymkhana nine

Pored navedenog “Forza momenata” izvog videa, Block takođe podiže u Gymkhani DEVET, jednim od svojih najneveovatnijih manevara do sada: u trenutku kada izlazi iz magacina, doslovce kao alpinista, baca svoj Ford Focus RS RX auto u uličicu gde su namotani telefonski kablovi, nakon čega nastavlja da driftuje po samim ivicama brodskih dokova na Erie jezeru.

 

- Trenutak kad sam driftovao na samoj ivici brodskog doka je definitivno bio stresan. Ali, to je nešto  što smo zaista želeli da uradimo u stvarnom životu, pošto su ranije ljudi mogli tako nešto da vide u CGI BMW reklami. To je ono što je najsjajnije u ovim videima, sve što radim u svojim kolima, sve što snimimo kamerom, sve je stvarno, akcija uživo. Možda imamo nekoliko
pokušaja, nekoliko ponavljanja da bismo pokrili sve uglove, ali na kraju krajeva, sve je to prava vožnja, nikako CGI - dodao je Block na kraju.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :