Klub Barutana Beograd

STEVE BUG: Razvoj DJ karijere zahteva mnogo posla

Datum objave:10.04.2014

Pročitano:4308 puta

By:Anddie

Delimo 5x2 karte za burn Residency Warm Up!

 


Nemački maestro elektronskog zvuka, čuveni Steve Bug, prvi put će nastupiti pred novosadskom publikom na žurci zagrevanja za finale najvećeg svetskog DJ takmičenja burn Residency! Na ovom specijalnom eventu koji će se održati u subotu 12. aprila u klubu Fabrika u Novom Sadu, nastupiće i burn DJ tim koji čine Lea Dobričić, Dejan Milićević i Marko Milosavljević, kao i Vlada Janjić, Vladimir Aćić, Fakir i Klaus, a sedam burn Residency finalista imaće svoj prvi nastup pred veliko Mix Off finale. Steve Bug, poznat kao multitalentovani umetnik koji postavlja trendove, neguje ljubav prema savršenom gruvu još od početka karijere, pre 20 godina. Njegovi DJ setovi koji se ubrajaju u najtraženije u svim svetskim klubovima, donose majstorsku kombinaciju svedenih underground korena i momenata koji podižu masu. Njegov epski label Poker Flat lansiran 1999, i dalje je baza za muzičku raznovrsnost upakovanu u kvalitetne 4-4 beatove, a u međuvremenu formirane etikete Dessous i Audimatique, zaokružuju Bugov globalno cenjeni muzički ukus. Pred žurku, Steve nam je otkrio nekoliko detalja o aktuelnim dešavanjima i narednim planovima i poželeo sreću finalistima burn Residency!

 

Neće ti biti prvi put da sviraš u Srbiji. Po čemu pamtiš naše žurke i atmosferu?

 

Po tome da se uvek sjajno provedem kada sviram u Srbiji. To su sjajne underground žurke, dobar vajb, open-minded publika…

 

Šta se dešava na berlinskoj sceni u poslednje vreme? Za koje trendove, nova strujanja, etikete i klubove treba da znamo?

 

Mnogo toga se trenutno dešava a ja najčešće radim van Berlina i zato nisam u mogućnosti sve da ispratim. Ono što je sada novo, može da se završi već do leta. Ja ću svirati na otvaranju kluba ELSE ove godine, koji je otvoren prošle godine na open air lokaciji kluba Zur Wilden Renate. Tu je i klub Sisyphos u kom nisam bio ali sam čuo sjajne priče. Elektronska muzika je velika u Berlinu i u svakom trenutku je mnogo dešavanja i novosti.

 

Sviraćeš na žurci zagrevanja najvećeg svetskog DJ takmičenja burn Residency. Pet pobednika iz celog sveta će osvojiti rezidenturu na Ibici, kao i investiciju od 100 000 evra u karijeru najboljeg, DJ Superstara. Šta misliš o toj inicijativi?

 

Čoveče, to je baš mnogo para. Ja sam old schood i sećam se da sam se mnogo godina vozio na žurke dok se muzika koju sviram nije probila. To čak i nisam počeo da radim zbog novca, ali sam srećan što se moja strast pretvorila u karijeru. Takođe, razumem i da se dosta stvari promenilo zbog globalnog rasta elektronske muzike. Mnogi ljudi počinju njome da se bave iz različitih razloga. Da budem iskren, mislim da DJ takmičenja mogu nekima da daju pogrešnu sliku kako da postanu muzičari ili DJ-evi ali je u isto vreme i velika prilika. Ja mislim da je bolje ako neko počne da gradi karijeru od početka, da producira muziku, svira na manjim mestima, prikuplja fanove i gradi svoju zajednicu tokom godina, nego da cilja na brzi proboj, jer za život DJ-a je potreban trening. Instant uspeh može biti težak jer nisi pripremljen za to što te čeka. Ako odjednom treba da sviraš pred 3 000 ljudi, ali nisi imao priliku da razvijaš svoje veštine i da rasteš sa svojom publikom, može da ti bude teško da se navikneš. Ako si dobar u miksovanju ne znači da umeš da kontrolišeš masu. Takođe, ima razlike i u tome kakvu muziku sviraš i kakav tip DJ-a želiš da postaneš. Karijera se drugačije gradi ako puštaš komercijalni ili underground zvuk. U svakom slučaju, želim učesnicima sreću i nadam se da će, ko god da pobedi, izvući maksimum iz uloženih napora.

Koji su tvoji saveti za mlade DJ-eve koji žele da razviju uspešnu karijeru?

 

Budite strpiljivi i fokusirani, radite na svojim veštinama, počnite da producirate, ne šaljite trake pre nego što budete sigurni da imate nešto stvarno vredno izdavanja. Ne šaljite trake na 100 etiketa u isto vreme. Pravite ih da zvuče specijalno i jedinstveno i probajte da razvijete sopstveni stil. Pokušajte da nađete ljude koji imaju sličan pogled na muziku i ostanite povezani s njima. Napravite sopstvene labele sa prijateljima. Razvoj DJ karijere zahteva mnogo posla.

 

Gde voliš da sviraš i da se provodiš na Ibici?

 

Volim klubove Ibice iz različitih razloga, tolike godine se sjajno provodim partijajući i svirajući u većini njih. Trenutno su neki više u fokusu ali stvari se uvek menjaju. Generalno, mislim da je Ibica preskupa u poslednje vreme, ne može svako da priušti da partija tamo i to, uopšteno govoreći, nije dobar vajb za muzičku scenu, zbog tipa ideala koji kreira.

 

Vodiš Poker Flat, Dessous i Audiomatique Rec. Koje su razlike između ta tri labela?

 

Poker Flat je za klasično orjentisane ali forward thinking house i techno trake koje imaju prljavi groove sa hintom klasičnog zvuka i synth linija. Dessous je za deep house, classic i nu school. Audiomatique je više za funkcionalne tjunove za veliki dancefloor. Stvarno volim sve tri etikete, kao što volim i da kombinujem različite stilove u mojim setovima.

 

Ove godine slavite 15 godina. Da li spremate neka specijalna izdanja ili žurke?

 

Da, radimo na seriji izdanja i showcaseova nekih labela koje ćemo organizovati širom sveta, a počinjemo ovog leta. Uskoro ćemo objaviti više informacija našem websiteu www.pokerflat-recordings.com

 

Šta si promenio u poslednjih 15 godina u pristupu vođenju etiketa?

 

Promene su konstantne, tako da se osećam kao da i dalje radim istu stvar  Haha 

 

Koje kvalitete artist mora da poseduje da bi bio potpisan za neku od njih?

 

Muzika mora da bude po mom ukusu i, u mojim očima, vredna izdavanja, to je sve.

 

Šta pripremaš za proleće i leto?

 

Izdanja, saradnje… Uslediće tona izdanja. Na Poker Flat imamo nove EP-jeve koje potpisuju Marco Resmann, Mihai Popoviciu, Alex Niggemann i ja. Na Dessous će izaći novi Vincenzo sa remixom Axela Bomanna kao i EP Alexa Blaxxa, plus drugi Dessous Summer Grooves, kompilacija poslednjih tjunova sa labela. Na Audiomatique sledi novi Sasse & Steilos Vassiloudis uključujući i remikse Johannesa Brechta, a Just 9eorge i Djuma Soundsystem. Izaćiće i nekoliko mojih remiksa, za Youand:theMachines i za Deetrona. Get Physical će, takođe, izdati remikse mojih traka sa prošlogodišnje Ibiza kompilacije, a uradiće ih Smash TV i Youand:theMachines.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :