Startovao Srbija Rocks festival: Osvojena prva stanica - Aleksinac!

Datum objave:23.08.2016

Pročitano:4160 puta

By:Aleksandar Marković

Lokacija: Aleksinac

Zajedničkim snagama beogradskih Vračaraca i Aleksinčana održan je prvi koncert u okviru Srbija Rocks festivala. 

 

Srbija Rocks: Samostalni referenti u Aleksincu / Foto: Aleksandar Zec

Srbija Rocks: Samostalni referenti u Aleksincu / Foto: Aleksandar Zec

 

Čast da otvore ovaj festival pripala je aleksinačkom pank bendu Trandže, a zatim je na scenu stupio vlasotinački bend Balkan Revival. Nakon njih na scenu je stupio kultni Niški bend Novembar, koji je, iako postoji već 25 godina, prvi put svirao u Aleksincu. Novembar je bio odlična uvertira da se dobro zagreje publika koja je uprkos olimpiskoj euforiji ipak solidno ispunila Stadion malih sportova Taš. Bend je kao i uvek bio pun pozitivne energije, a na repertoaru sve sami hitovi poput "Tako mlad i tako čist", "Irena", "Kaži mi" ili "Samoća".

 

Srbija Rocks: Bend Novembar u Aleksincu / Foto: Aleksandar Zec

Srbija Rocks: Bend Novembar u Aleksincu / Foto: Aleksandar Zec

Nakon njih na scenu je izašao jedan od najpopularnijih ska bendova Samostalni referenti koji su nastavili u istom stilu i još više raspalili atmosferu koja je već bila usijana pobedom srpskih vaterpolista i osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju. Referentima je te večeri sve išlo na ruku, a svojim hitovima "Ja bih da živim", "Žene i vino" i "Život je san" i bliskim kontaktom sa publikom dokazali su da su stvarno prava atrakcija na muzičkoj sceni.

 

Srbija Rocks: Ničim izazvan u Aleksincu / Foto: Aleksandar Zec

Srbija Rocks: Ničim izazvan u Aleksincu / Foto: Aleksandar Zec

 

Nakon nastupa Samostalnih referenata došlo je do smene publike, pa su prve redove popunile dame, a na scenu je izašao Ničim izazvan, bend koji nije zaobišao nijedan značajan festival u Srbiji. Ovaj bend uživa veliku popularnost na domaćoj sceni, a svojom muzikom neodoljivo podseća na Darka Rundeka. Hitovi poput "Rekla je", "O tebi", "Tridesete" ili "Beskućnik" bili su prava stvar na pravom mestu, a samo angažovanje benda bio je pun pogodak u metu organizatora.

 

Srbija Rocks: Marčelo u Aleksincu / Foto: Aleksandar Zec

Srbija Rocks: Marčelo u Aleksincu / Foto: Aleksandar Zec

 

Tačno u ponoć na binu je izašla zvezda hip hopa u Srbiji - Marčelo. Ovaj simpatični muzičar, koga obožava mlađa populacija i koga smatraju njihovim predvodnikom bio je pravi potez organizatora da ovo veče bude jedinstveno. Dobro uigrana mlada ekipa koja prati Marčela, položila je ispit kod svoje generacije koja je maksimalno ispoštovala njihov nastup. Na kraju koncerta ovaj simpatični Paraćinac nije mogao da se odbrani od svojih obožavalaca koji su pohitali masovno ka njemu kako bi se fotografisali ili dobili autogram.

Sve u svemu bilo je ovo prava stvar za jedan mali grad. Ideja i akcija je u potpunosti uspela. Nastupili su bendovi koji su trenutno aktuelni na muzičkoj sceni i koji su prvi put gostovali u Aleksincu. Sledeće nedelje ovaj muzički karavan gostuje u Kovinu.

 

Nekadašnji Vračar Rocks prerastao je u Srbija Rocks festival koji je održavan u beogradskom Božidarcu, a sada se izmešta van prestonice i osvaja celu Srbiju. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :