STARE KUKE: Ko ne zna za rock n roll, evo prilike da ga upozna!

Datum objave:20.03.2018

Pročitano:1151 puta

By:Milan B. Popović

Lokacija: Beograd

STARE KUKE CD MOHIKANCI MOJI / R/n/R RECORDS


Ova zahuktala vožnja i beskonačan trip u slučaju grupe STARE KUKE, jeste bluezu-rok, sa zanimljivim gitarskim rešenjima (Bogdan Hemun). Odličan vokal (Vladimir Marčetić Šikac) je kristalno jasan i upečatljiv, nikako iritantan-baš suprotno-odlično razumljiv. Ova uvodna muzička rola traje vise od četiri minute i to me tehnički u samom startu veoma raduje. Kako je slušam iznova i ponovo, ovaj gitarski solo me, biću 100% subjektivan, cini nalik Slešovom stilu. To je kvalitet plus!

 

Stare Kuke


CD “Mohikanci” moji sadrži na kružnim putanjama ove kompaktne diskete ukupno osam odličnih-bez kalkulacija ili većih turbulencija- pesama sa kojima mogu da se ponose. Vašem recenzentu se ovaj zvuk dopada iako donekle liči na retro ali to shvatite samo kao plus, ponavljam, samo kao pohvalu. Gitarski solo mi ne da mira i prosto me probada u predelu grudi, dolazeći do mog tetoviranog srca. U neku ruku, sastav STARE KUKE, iako ovako mladi, dokazuju da-bez starca nema udarca!
Lepo iznenađenje je da je na trećem mestu po redu ušuškana obrada sa merom, čuvenog Stevie Ray Vaughan cover. Dovoljna smernica duše benda STARE KUKE.TALASI , samo delimično pritajeno zvuči , ali, ja kao osetljiv lik, moram biti spreman, jer nikad ne znam ko me čeka i šta me čeka iza tamnog ugla. TALASI su tekstualno dobar lirički odabir a ne samo jedan, na ovom CD-u RnR Recordsa.


Uhvati me ako možeš je APSOLUTNI HIT na CD-a koji je totoliko veliki odmor, predah za mračnjake i depresivce, melanholičare… ČEKAMO ŽIVOTE DA NAM SE VRATE - pevaju STARE KUKE. Ovaj song je fanki bluz vrhunskog kalibra i ne bih mogao da dam veći superlativ od ovoga. Bogu hvala, i ovo zadovoljstvo traje nešto vise od četiri minuta…


VUDU DEDI je pomalo tipična pesma ali je dobra da potpuni material jer, jel te, ne može baš svaka pesma biti vrhunska. Govorim sa iskustveno i sam sam kreativac, pesnik, i objektivno znam da mi se dešava da objavim 5 knjiga sa bar 10 pesama koje nemaju celovitost, čauru i auru.Dopada mi se što je album STARIH KUKA protiv radijski modernih stremnjenja poput tri minuta trajanja.

 

Muzika je svevremena ,ma koliko zasebno trajala. Ali, marketing je posebna priča o kojoj treba razmišljati na duže staze i promeniti ceo system vrednosti, poslovanja tzv muzičke industrije.

 

GDE SI SAD, ljubavna storija bez patetike.

 

Bend STARE KUKE čine još i Igor Skendžić,bas gitara i vokal, kao i Vladimir Vukas za setom bubnjeva. CD MOHIKANCI MOJI kroz mračno i snežno ponedeljak na utorak slušano i pisano ledeno beogradsko vreme vaskrsava INSTRUMENTAL STARI ŠAFL KUKA BUGI. I ovaj instrumental govori da kod grupe STARE KUKE nema sale ni gnjavaže. Sve je na svom mestu, odmereno, umereno dinamično, precizno, koncizno, na momente vatreno i sjajno!Što se mene tiče, ja bih ovaj CD mogao slušati danima, ali me nova tura CD –ova na radnom stolu čeka da i ona dođe na red. STARE KUKE znaju zanat i to i jeste najbitnije! Učite od njih!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :