Standardna oprema prosečnog rejvera

Datum objave:01.10.2018

Pročitano:4373 puta

By:Redakcija

Lokacija: Beograd

Ljudi koji imaju malo više slobodnog vremena uglavnom se bave nekim hobijem. Iako većina nas takvu aktivnost ne smatra hobijem već načinom života. Od rekreativnog trčanja, vežbanja u teretani, pecanja, gledanja filmova i serija, programiranja, šopingovanja pa sve do posećivanja rejv žurki, spisak hobija je veliki kao i vaša mašta. Bilo kojim hobijem da se bavite potrebna vam je oprema pa tako redovno posećivanje žurki elektronskog zvuka zahteva i određenu opremu bez koje ni jedan rejver ne bi izdržao ni pola večeri.

 

Odgovarajuća odeća za rejv


Bilo da je žurka na otvorenom ili zatvorenom prostoru uvek morate biti spremni na sve vremenske prilike jer nikad se ne zna gde ćete završtit i koliko će žurka trajati. U slučaju kiše, kabanica za žurke vam mora biti pri ruci, jer ako ste poneli kišobran sigurno ste promašili dešavanje. Rezervna majica za rejv, jer ćete svakako biti mokri, sa ili bez kiše. Što se tiče obuće preporuka je krenuti u patikama, ali i poneti papuče. Ne samo zbog udobnosti već i zbog kiše i blata jer vama je lakše da operete papuče nego patike.

 

Obavezni gedžeti


Ljubitelji ovog hobija moraju imati i određene stvarčice koje gotovu uvek nose sa sobom na žurke. Bez njih je ne moguće funkcionisati žurci. Najvažnija stvar je naravno, mobilni telefon. Neki rejveri ga ne nose na žurke plašeći se da ne izgube telefon ili jednostavno žele potpunu slobodu bez uznemiravanja. Međutim, koliko ste se puta samo izgubili na žurci tražeći ekipu sa kojom ste došli, koliko puta ste se vratili kući pešice jer niste imali odakle da pozovete taksi? Savet je da se uvek ponese mobilni telefon, ako ne nov onda neki polovni telefon koji ne vredi mnogo ali završava posao. Ako bi poneli polovni telefon ili neki manje vredan ne bi morali da brinete da li će te ga izgubiti. Znači na rejv žurke se nose polovni telefoni.


Druga obavezna stvar su naočare za sunce. Bilo da je dnevna ili noćna žurka naočare za sunce spadaju u standardnu rejversku opremu. Najčešće se nose zbog after-a gde će vam jutarnje sunce sigurno smetati, naročito ako je after na otvorenom. Iako je vidljivost smanjena do 80% kada nosite sunčane naočare po mraku niko vas neće smatrati pravim rejverom ako ih ne nosite.


Još uvek nije naučno dokazano zašto rejveri uvek žvaću žvake ali se smatra da tako prate ritam muzike celim telom pa i vilicom. Ako želite da uživate u muzici celim telom obavezno ponesite žvake. Prosečan rejver u toku jedne žurke pojede i do 10 žvaka što je kao jedno pakovanje Orbita. Mnogo poznanstva na rejvu su upravo nastala zbog standardnog pitanja „Imaš žvake?“.


Još jedna čudna stvar koja spaja ljude je upaljač. Bez obzira da li pušite ili ne, sigurno ne bi ste želeli da propustite upoznavanje sa zgodnim rejverom ili rejverkom zato što nemate upaljač. Savet je da na rejv žurke poneste više upaljača jer ćete sigurno nenamerno pokloniti neki.


Priprema za rejv ne bi trebala da bude teška jer ove stvarčice uglavnom uvek i nosite sa sobom. Međutim, ozbiljni uživaoci ovog hobija moraju uvek biti spremni na sve što ih čeka.
 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :