Šta zapravo znate o Ejmi Vajnhaus: Back to Amy

Datum objave:23.07.2017

Pročitano:2779 puta

Datum održavanja: 23.07.2017

By:Anđela Stošić

Lokacija: Džezva, Cara Uroša 19

Ova predstava nije samo za Ejmine fanove. Ova predstava je za sve one koji su se ikada osetili neprihvaćeno i usamljeno. Za sve one koji nekada nisu umeli da se izbore sa životnim okolnostima i sve što im je trebalo je malo ljubavi i podrške - koju nisu dobili. Oni će najbolje razumeti Ejmi i sve što ova predstava ima da kaže o njoj.

Back to Amy

U sklopu Ejminog vikenda, u Džezvi se organizuje razgovor sa rediteljem Reflektor teatra, Vojkanom Arsićem. Saznaćete zašto se odlučio baš za priču o Ejmi, koja je misija njegove predstave, kakav je koncept i koliko je masovan projekat koji je započeo. Više o eventu pogledajte ovde.

Back To Amy

Reflektor teatar je omladinska pozorišna produkcija, izrasla iz pozorišnog programa organizacije Centar E8. U fokusu njegovog rada su mladi, sa kojima preispituje društvene pojave i promene. Njihove aktivnosti bacaju svetlo na mračne strane društva. Ovim projektom žele da rasvetle Ejmin život, njen pravi život. Njene besane noći, talenat, želje, osećanja. Sve što je ona stvarno osećala i mislila. A što mi možda nismo umeli da vidimo i čujemo. Kao što možda ne čujemo ni naše prijatelje koji nas zovu upomoć, kao što je Ejmi vikala kroz sve svoje pesme - samo je niko nije čuo.

Gostovanje reditelja Vojkana Arsića u emisiji Kažiprst

 

 

Pre mesec dana je na Kalemegdanu, tačno na mestu gde je održan poslednji koncert Ejmi Vajnhaus promovisan je projekat «Back to Amy», dokumentarna predstava koja će svoju premijeru imati u septembaru.

Predstava «Back to Amy» će rasvetleti fenomen Ejmine popularnosti i društvene tragedije njenog dugogodišnjeg “samoubistva”. Otvoriće debatu o problemima mladih, koji ih dovode do različitih oblika autodeskruktivnog ponašanja. «Back to Amy» je spomenik njenom stvaralaštvu, ali i opomena svima nama, koji se prema svom životu i zdravlju odnosimo bez poštovanja.

Back To Amy

«Stvarala je iz sopstvenog srca. Iz dubine u kojoj se krije lični mrak, bol, tuga i ništa. Iz dubine koju svako od nas ima, ali samo neki umeju da od nje naprave umetnost. Za mene lično Ejmi je izlaz. Kao neki konopac koji ti stoji iznad glave. Skrcanje zubima u snu. Vožnja avionom u pogrešnom pravcu. Želim da radim predstavu “Back to Amy” jer to dugujemo njoj, jer to dugujem sebi. «Back to Amy» je povratak na nas.» rekao je Vojislav Arsić, reditelj predstave.


Postoji više načina kako možete doprinete realizacijaciji ovog društveno i umetnički bitnog projekta. Ejmi je poslednji put nastupila u Beogradu i ostavila na nama veliku odgovornost. Beograd mora da ima spomenik za Ejmi, opomenu da probleme ne treba rešavati drogom i alkoholom.


Donirajte svoj novac, povežite Reflektor teatar sa kompanijama koje bi podržale projekat, rezervišite svoju kartu za premijeru, prijavite se da volontirate na projektu, širite informacije na društvenim mrežama… Pogledajte više na sajtu.

Zajedno. Za Ejmi. Za nas! #reflektorteatar #backtoamy 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :