Šta je sve potrebno za otvaranje kluba?

Datum objave:30.05.2018

Pročitano:15409 puta

Lokacija: Beograd

Došli ste do toga da imate mogućnosti da otvorite svoj klub za provod? Za početak možemo da kažemo - svaka čast! Osim papira i dozvola, pobrinite se kako će vaš klub izgledati - spolja i iznutra.


Dakle, šta je sve potrebno da bi enterijer kluba posetioce ostavio bez daha? Pre svega, tu je idealna rasveta, zatim zona oko šanka, materijali, prostor za DJ-a. Mnogi zanemaruju bitnu stavku, a to je - toalet. Toalet nekog kluba je njegovo ogledalo, pokazatelj da li vlasnik kluba drži nivo ili ne. Nakon što se sve ovo rešili, nemojte zapostaviti ni eksterijer kluba. Kad smo kod toga, ne zaboravite da na ulaznim vratima kao i u samom klubu ugradite kamere za video nadzor.

 

Rasveta - osnova atmosfere


Klub je prostor koji se koristi u večernjim i u noćnim satima, tako da se pravi doživljaj pravi veštačkim, prigušenim svetlima.

Najbitnije je da postoje različiti izvori svetlosti. Prvo se zapitajte kakvu atmosferu želite da postignete? Želite divlju žurku i zabavu koja će se dugo pamtiti? Nabavite strobove, lasere, rasvetu koja prati brze ritmove. Želite atmosferu koja će podsticati upoznavanje i druženje? Onda nabaviti romantično osvetljenje, prigušene lampe i sijalice, pa zašto da ne, i led panele, trake i creva koja mogu da idu oko ogledala ili prostor da uramljuju određene slike.Takođe, ako se odlučujete za led rasvetu, zanimljiva je mogućnost da birate više boja - jedna lampa može da menja boju svetlosti. Samim tim menja se ugođaj i atmosfera u klubu. Stručnjaci preporučuju poigravanje skrivenim svetlima i indirektnom rasvetom.

Naravno, nikako ne zaboravite osnovnu rasvetu, koja je korisna pri održavanju. I po život bitno - osvetljeni znaci/oznake za izlaz, “panic” svetlo, itd.

 

Materijali - srce kluba


Ako želite da napravite klub u kome se pre glavne žurke pije piće, napravite nešto slično pabu. A drvo je idealan materijal za pabove. Za “topliju” atmosferu osim drveta, koristite i kamen i ciglu.

Ukoliko ste se odlučili za moderan klub, onda birajte i takve materijale - reflektujuće proizvode poput metala i stakla. Ako koristite staklo i ogledala možete i vizuelno da proširite prostor. U kombinaciji sa svetlima, ogledalo može da napravi čudo.

Završna obrada poda je obično keramika ali može biti i metal.

 

Šank


U klubu možda nećete primetiti mnogo toga, ali šank ne smete da propustite. Bez obzira da li vas uslužuje konobar, ili vas piće već čeka, šank mora da bude uočljiv, upečatljiv i pristupačan. Najčešće je na sredini kluba, jer osim što svima treba da bude podjednako pristupačan, posetioci vole da gledaju šankere kako prave koktele.
I sama unutrašnjost šanka treba da bude pametno isplanirana. Elementi ne smeju da budu previše udaljeni jedni od drugih, na primer čaše i piće, kasa, itd.

Mali šankovi su u redu kada je u pitanju kafe-bar, ali ne i kada je u pitanju dobar klub. Kod planiranja šanka obavezno se konsultujte sa arhitektom.

 

Prostor za DJ-a


Idealno bi bilo da svi koji posećuju mogu da vidu DJ-a dok pušta muziku. Ljudi to jednostavno vole. DJ kabina bi trebalo da bude izdignuta, osvetljena, na takvom položaju da i sam DJ može da vidi publiku (i kako reaguje na muziku), a i publika njega. Zbog ovakvog jednistvenog kontakta sa DJ-em Beograd i jeste od najpopularnijih mesta za izlazak.

 

Toalet


Mislite da je toalet “zadnja rupa na svirali”? Neki posetioci ocenjuju klub na osnovu toga kakav je toalet. Da li je čist, prostran, osvetljen, uređen sa stilom. Devojke vole u toaletu kluba da poprave šminku, da se slikaju. Zato planirajte velika ogledala, i dobru rasvetu.

 

Mere sigurnosti


Klub mora da ima sve sigurnosne sisteme po propisu. Zaštitu od požara, osvetljene znakove za izlaz, kamere za video nadzor. Kamere za video nadzor mogu biti ispred vrata, kako bi se nadziralo ko je u klubu, kao i u samom klubu.

Kakav god da je vaš ukus, probajte da se igrate stilovima, nikako nemojte “biti dosadni”.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :