St. Germain: Proslavljeni francuski producent i kompozitor u beogradskom Belexpocentru!

Datum objave:08.10.2015

Pročitano:5092 puta

Datum održavanja: 02.11.2015

Lokacija: Belexpo centar, Beograd

Proslavljeni francuski producent i kompozitor St. Germain (Sen Žermen) 2. novembra u beogradskom Belexpocentru održaće svoj dugoočekivani koncert, koji će ujedno predstavljati i svetsku premijeru nove turneje i prvi nastup uživo posle više od decenije!
 

St. Germain: Proslavljeni francuski producent i kompozitor u beogradskom Belexpocentru! | Sen Žermen


St. Germain ove nedelje izdaje novi album „Real Blues“, prvi posle 15 godina od neprevaziđenih albuma „Tourist“ iz 2000. godine, te čuvenog „Boulevard“ iz 1995. godine.

Povodom izlaska ovog izdanja, najavljenog za 9. oktobar, od petka će na svim prodajnim mestima i sajtu mreže Eventim u prodaju biti pušten vrlo ograničen broj ulaznica po promotivnoj ceni od 1190 dinara, sa čak 50% popusta u odnosu na krajnju cenu.

 

St. Germain: Proslavljeni francuski producent i kompozitor u beogradskom Belexpocentru! | Sen Žermen

Ludovic Navarre aka St.Germain, najavljujući novi album „Real Blues“, u maju ove godine objavio je istoimeni singl, koji je naišao na jednako odličan prijem kod kritike i dugogodišnjih ljubitelja St. Germainovog specifičnog zvuka koji u sebi sadrži elemente house muzike, džeza i bluza. Za „pravi bluz“ vokal, odabrao je legendarnog Lightnin’ Hopkinsa, a celom albumu pridružio je zvučnu tapiseriju zapadne, saharske Afrike kroz tradicionalne instrumente iz Malija, kao što su kora, balafon i n’goni.


Karijera Ludovika Navara bila je veoma upečatljiva za svetsku scenu, jer se ogledala u dva brilijantna albuma čiji novi, revolucionarni zvuk je obeležio živote nekoliko generacija. Prvi je ponudio viziju savremenog bulevara, sofisticiranog i složenog pažljivo u osam kompozicija haus žanra po osnovi, ali lepršavog i veoma džezerskog u nebrojenim zvučnim detaljima i producentskim citatima. Iako se album „Boulevard“ smatra za jedan od nosećih stubova francuske haus scene, St. Germain je nadrastao takav stilski okvir i postavio mustru za niz dolazećih autora kao što su Parov Stelar, Mr. Scruff, pa i Moby iz perioda albuma „Play“.

Pet godina kasnije, 2000. godine izlazi „Tourist“, jedan od najprodavanijih albuma u proslednjih par decenija koji na svetsku muzičku scenu donosi apsolutne hitove kao što su „Rose Rouge“, „So Flute“ i „Sure Thing“. Rađanje novog bluza, povratak na izvor savremene muzike ili organski zvuk elektronske scene, bile su neke od reči kojima bi se dovijali muzički recezenti da opišu kreacije neobičnog autora sa pariškog noćnog asfalta. Usledila je iscrpljujuća turneja od neprekidne dve i po godine obilaženja globusa, posle čega je St. Germain odlučio da nestane sa scene ostavljajući veliku prazninu svojom petnaestogodišnjom apstinencijom.

Proleće i leto 2015. godine biće zapamćeno i po novim singlovima St. Germaina, dok već rana jesen donosi album sa prva dva singla „Real Blues“ i „Sittin’ Here“, koji najavljuju zrelije i još uzbudljivije studijsko delo. Omot novog izdanja krasi i trodimenzionalno delo urbanog umetnika Gregosa čija nasmejana lica krase Pariz i druge evropske metropole.

 

Za produkciju koncerta biće zaduženi Dom omladine i agencija Infinity Creative, koja ovom prilikom slavi 20 godina rada.

https://www.facebook.com/StGermainUBeogradu


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :