Srpski piloti najavljuju obaranje svetskog rekorda na Red Bull Flugtagu - Dušan Bulut, Hana Adrović, SevdahBABY i drugi u ulozi žirija!

Datum objave:27.06.2019

Pročitano:6118 puta

Datum održavanja: 30.06.2019

Lokacija: Beograd

Pod parolom “Ne može nam niko ništa – jači smo od kiše“, beogradski Red Bull Flugtag ulazi u istoriju kao jedini Flugtag na svetu koji je usled vremenskih nepogoda umesto otkazivanja pomeren sa svog originalnog datuma, pa će se održati 30. juna od 15 časova na Adi Ciganliji (makiška strana)!

 Građena kompleksnije od većine koncertnih i festivalskih postavki, beogradska Red Bull Flugtag pista visoka 6 metara spremna je da prezentuje profesionalnost, kreativnost i otkačenost domaćih pilota, a nekoliko timova najavljuje i da će se baš sa ove piste oboriti trenutni svetski rekord iz 2013. godine koji iznosti 78,6 metara.

Preko trideset takmičarskih timova će kroz ceo program motivisati već najavljivani Sara Jo i Ajs Nigrutin kojima se pridružuje i Galeb Nikačević - novi član voditeljskog trija i čovek zaslužan za najveći svetski “Harlem šejk“ - upravo on te 2013. pokrenuo ludi ples na Flugtagu na Adi, kada je 150.000 ljudi đuskalo ovaj popularni ples u vodi! Ulogu žirija će između ostalih preuzeti Dušan Bulut, Hana Adrović, SevdahBABY i mnogi drugi …. a poseban ton celom događaju doneće i specijalni letački šou koji će biti objavljen uskoro!

Što se takmičara tiče, ekipe su u prethodna 3 meseca imale veliki motiv da se vrhunski pripreme za Red Bull Flugtag, uz dodatnu neočekivanu nedelju za usavršavanje svog remek dela, jer najkreativniji nastup donosi celoj ekipi Go Pro kamere, 3. mesto donosi tandemski skok padobranom za ceo tim, 2. mesto donosi panoramski let helikopterom iznad Beograda, a šampioni će dobiti let Red Bull helikopterom u Austriji! Ukoliko neki tim obori svetski rekord iz 2013. godine, dobiće put oko sveta!

Preko 30 letelica inspirativnih imena i konstrukcija poleteće sa platfome visoke šest metara, uz najavnu tačku, kostime i veliki zalet, pokušaće da što dalje i atraktivnije polete sir, opanak, tenk, klavir, jednorog i još mnogo drugih objekata koje do sada niste videli sa krilima! Sve to biće samo novi nastavak priče koja je počela 1992. godine u Beču, gde se prva letelica otisnula sa platforme – od tada, letenje nikada nije prestalo.

Red Bull Flugtag podigao je svoju čuvenu platformu u preko 150 gradova širom planete, a prethodni događaj je 2013. godine u Beogradu okupio 37 maštovitih ekipa koji su se ohrabrili da polete i u vodu slete pred čak 150.000 ljudi. Pozivamo vas da do nedelje dobro proučite Red Bull Flugtag sajt jer imate još malo vremena da izaberete tim za koji navijate i pogledajte njihove skice, članove posade i biografije na redbullflugtag.rs. Vrlo brzo će vam postati jasno da su se mnogi za ovo pripremali sa ozbiljnim planovima da obore svetski rekord, prelete i Adu, pojedini timovi "prete" letom čak do Surčina ili Obrenovca a čak je i Ajs Nigrutin izabrao favorite i najavio da će za sledeći srpski Flugtag napraviti najotkačeniju letelicu.

Svi takmičari poleteće konstrukcijama koje su napravili u garaži, bez motora, akumulatora i katapulta – oruđe su samo vetar, ljudska snaga i otkačenost, što će prezentovati na lokaciji koja je uređena u produkciji i organizaciji više od čak 500 ljudi. Pored kreativnosti, ocenjivaće se dužina leta i nastup na platfomi pre leta, a pored dobre zabave, cilj je i preleteti 78.64m, jer je to svetski rekord koji su 12. septembra 2013. godine postavili “Šaptači kokošaka” u Kaliforniji pred 110.000 ljudi.

Za više informacija o ovogodišnjem Red Bull Flugtagu i timovima koji će poleteti sa čuvene Red Bull Flugtag piste posetite Red Bull Flugtag sajt ili Facebook Event. Za snimke iza kulisa i intervjue sa ovogodišnjim takmičarima, posetite i zvaničan Red Bull Srbija instagram profil.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :