Srpske galerije na Sajmu umetnosti u Budimpešti i izložba ''Svet Mire Brtke'' u muzeju Q Contemporary

Datum objave:13.09.2022

Pročitano:319 puta

Datum održavanja: 04.10.2022 - 09.10.2022

Lokacija: Budimpešta

Na međunarodnom sajmu umetnosti Art Market Budapest koji se održava od 4. do 9. oktobra 2022.godine, u Balna centru u Budimpešti, u okviru projekta Most Serbia izlaže osam umetničkih galerija iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca: Bel Art, X VITAMIN, ŠTAB, Rima, Novembar, B2, Monolog i Sanjaj, predstavljajući selekciju modernog i savremenog stvaralaštva.

 Nastup galerija koje imaju profilisane programske koncepcije, na ovakvoj međunarodnoj manifestaciji, ima za cilj da prikaže raznovrsnost i dinamiku umetničke scene u Srbiji. Pored izlaganja galerija biće predstavljen rad kulturnih institucija u Srbiji, izložba radova iz kolekcija Fondacije Mira Brtka iz Beograda i muzeja Q Contemporary iz Budimpešte pod nazivom Svet Mire Brtke (The World of Mira Brtka – A Retrospective) u prostoru muzeja Q Contemporary, izbor iz privatne umetničke kolekcije Nenada M. Kostića u Studiu Gabor M. Szoke, izložba umetnika iz Vojvodine koji stvaraju i žive u Mađarskoj u Magyar Muhely (Mađar Muhilji) galeriji i izložba Fotografija posle fotografije na sajmu umetnosti, čija je kustoskinja Aleksandra Lazar, direktorka Asocijacije umetničkih galerija Srbije, organizacije koja je realizator projekta Most Serbia.

Relevantnost srpske savremene umetnosti u internacionalnom kontekstu biće tema jedne od tribina na Art Market Budapest. o čemu će razgovarati domaći i strani stručnjaci.

Ovo značajno i sveobuhvatno predstavljanje srpske savremene umetničke scene podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :