SRPSKA PSY-TRANCE IZDAVAČKA KUĆA TESSERACTSTUDIO DRUGA U SVETU!

Datum objave:20.03.2019

Pročitano:3330 puta

TesseracTstudio je jedna od vodećih svetskih psy-trance i progressive trance izdavačkih kuća, osnovana u Srbiji 2010. godine. Do danas, izdali su preko 30+ CD i 270+ digitalnih izdanja, uključujući EP-eve, albume i VA kompilacije. Poznati su u svetu i kao kreatori specijalnog #serbianstyle psy-progressive muzičkog pravca. Danas, TesseracTstudio važi za dom vodećih srpskih i svetskih psy-trance izvođača kao što su Zyce, Talpa, E-Clip, Flegma, ShivaTree, ILAI, Manmachine, Vertex, Sonic Entity, Relativ, Ahetip i mnogi drugi. 

 

Njihova priča počinje 2010. godine, kada par dobrih prijatelja odlučuju da razmene ideje o muzici, dizajnu, nauci i umetnosti generalno. Sve je počelo diskusijom i brainstormingom oko logoa i imena... „U geometriji, teserakt je četvorodimenzionalna hiper kocka, koja se odnosi prema kocki, kao kocka prema kvadratu“. I tako je nastaje logo, kao i ime.

Nedugo posle toga, prvo izdanje ugledalo je svetlost dana kada su se udružili Zyce i Flegma i osnovali projekat Ectima, napravivši album „Ground Defense“ koji se našao na svetskim muzičkim prodavnicama i postavio temelj za svetlu budućnost ove izdavačke kuće.

Tokom godina, TesseracTstudio je sarađivao i izdavao muziku vodećih srpskih projekata kao što su Zyce, Talpa, Flegma, Ectima, Sideform, Relativ, Vertex, Arhetip, Nerso, Sonic Entiy, Manmachine i mnogih drugih. U isto vreme, postaje zapažen od strane bitnijih svetskih imena psy-trance scene kao što su Phaxe, Liquid Soul, Zen Mechanics...


TesseracTstudio izvođači su nastupali i postali neophodan deo vodećih svetskih festivala kao što su: BOOM, Ozora, Universo Paralello, Rainbow Serpent, Psy Fi, Psychedelic Experience, Indian Spirit, Mundo de Oz, One Love, Psychedelic Circus, Free Earth, Mandallah, S.U.N. i mnogi drugi. 

U prethodna 3 meseca zauzeli su drugo mesto u svetu u top 100 psy-trance etiketa. Ove godine na jedo veče preuzimaju Goa Experiment Trance stejdž na Exit Festivalu gde ćete imati priliku da ih čujete i uživate! 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :