Srce za Milošev osmeh: Humanitarna akcija za mladog naučnika Miloša Nikolića!

Datum objave:06.12.2015

Pročitano:4632 puta

Lokacija: Srbija

Tridesetogodišnji Miloš Nikolić iz Leskovca, jedan od najboljih studenata Prirodno–matematičkog fakulteta u Nišu i perspektivni mladi naučnik i istraživač, teško je oboleo, a jedino trajno rešenje je transplantacija srca koja košta 120.000 evra.

 

Srce za Milošev osmeh: Humanitarna akcija za Miloša Nikolića!


Kako bi sakupili novac za operaciju koja bi bila urađena na klinici u Beču, Miloševe kolege i prijatelji pokrenuli su humanitarnu akciju “Srce za Milošev osmeh”.


Ovom mladom doktoru bioloških nauka početkom 2013. godine dijagnostikovana je srčana insuficijencija koja je donedavno držana pod kontrolom zahvaljujući odgovarajućoj terapiji. Međutim, Miloševo stanje se u poslednja dva meseca naglo pogoršalo i njegovo srce radi samo sa 15 % snage.

 

Hospitalizovan je 27. novembra, a u planu je, navodi se u lekarskom izveštaju, da se urade pokušaj konverzije u sinusni ritam, spiroergometrija i Swan-Ganz katetarizacija. No, smatraju lekari, jedino trajno rešenje za njegovu situaciju je transplantacija.

 

Srce za Milošev osmeh: Humanitarna akcija za Miloša Nikolića!

 

Miloš je rođen u Leskovcu, diplomirao je biologiju na niškom PMF-u, a potom upisao doktorske studije na Biološkom fakultetu u Beogradu i odbranio doktorsku disertaciju septembra ove godine. Zaposlen je kao istraživač na Institutu za biološka istraživanja "Siniša Stanković" Univerziteta u Beogradu.


Radi se o izvanrednom istraživaču čiju celokupnu karijeru odlikuje visok kriterijum kada je u pitanju naučni rad, kao i visokomoralni i etički principi - navode njegove kolege sa Instituta.


Kako su troškovi pripreme i same transplantacije procenjeni na preko 120.000 evra, što je iznos koji njegova porodica i prijatelji ne mogu da sakupe, otvoreni su dinarski i devizni računi u Komercijalnoj banci na ime Miloš Nikolić, na koje humani ljudi mogu uplatiti novac.


Broj dinarskog računa je 205-9011006267062-74, a deviznog - 9031022192480. Osim toga, pušten je i SMS broj za pomoć 8174, a cena poruke je 100 dinara.


Detalji o humanitarnoj akciji mogu se videti na Fejsbuk stranici “Srce za Milošev osmeh”.


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
Dragana Mučibabić
07.12.2015 18:12
Dragi Miloše, tvoje mlado srce kucaće neumorno, a tvoj široki osmeh blistati još mnogo,mnogo godina...


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :