Srbija stvara umetnost: danas počinje Art Vikend Beograd

Datum objave:10.10.2019

Pročitano:594 puta

Datum održavanja: 10.10.2019 - 13.10.2019

Lokacija: Beograd

Art Vikend Beograd / Art Weekend Belgrade, četvorodnevna manifestacija koju KC Grad pokreće u cilju promocije i razvoja domaće savremene umetničke scene, biće održana od 10. do 13. oktobra 2019. na preko 30 lokacija u Beogradu i okolini.

 Program se sastoji od posebno pripremljenih izložbi u galerijama, konferencijskog dela i pratećeg programa na raznim lokacijama u gradu, organizovanih art – tura, vođenja kroz izložbe, kao i gostovanja vodećih domaćih i inostranih profesionalaca iz oblasti savremene umetnosti.

Uz prateći program domaćih galerija, kulturnih centara i umetničkih prostora kao što su Filozofski fakultet, Gradska galerija, Akademija – Centar za grafiku i vizuelna istraživanja FLU, Galerija Rima, Galerija B2, Kulturni centar Beograda, Blatobran, TransformArt Galerija, Galerija Zvono, Remont, X Vitamin, Galerija Novembar, Ciglana, Polet, Minipogon, DIM, Galerija Menjačnica Gete Instituta, U10, Kvaka 22, Hestia, Institut Servantes, Galerija Laufer, Magacin Macura, Ostavinska, Kulturni centar Magacin, Muzej savremene umetnosti, Galerija Singidunum, Salon Muzeja savremene umetnosti, Mala galerija ULUPUDS-a, Eugster..

AWB će kroz četvorodnevne aktivnosti biti tačka interakcije stvaralaca i međunarodne saradnje, vraćanja Srbije savremenim tokovima u Evropi i svetu, ali i njenom boljem pozicioniranju u međunarodnim krugovima, kao sredine koja itekako ima šta da ponudi.

Projekat realizuje Kulturni centar Grad u saradnji sa partnerskom organizacijom Block Frei iz Beča kao i sa ostalim gradskim galerijama i umetničkim prostorima, a uz podršku Delegacije Evropske komisije, Austrijskog kulturnog foruma, Ambasade Švajcarske, nacionalne platforme "Srbija stvara", Ambasade Izraela, Mađarskog kulturnog centra, Gete instituta, Italijanskog instituta za kulturu, Ambasade Slovenije i drugih.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :