Sport Klub Esports - novi TV kanal posvećen svetu esports i video igara

Datum objave:15.06.2019

Pročitano:2215 puta

Esports Balkan League, EU Masters, Epicenter Major, GG, Sa1na, Guh Sayian i Don - samo su neki od turnira i lica koja ćete moći da gledate na novom SK Esports kanalu.

Ljubitelji gejminga i esporta će konačno dobiti poseban TV kanal kakav zaslužuju, jer od 22. juna počinje sa emitovanjem Sport Klub Esports - televizija posvećena svetu esport takmičenja i video igara.

 


Sadržaj kanala će biti prilagođen gejmerima svih interesovanja i uzrasta, tako da gledaoci mogu da očekuju prenose najvećih evropskih i svetskih esport takmičenja, gejmplej popularnih domaćih strimera, kao i emisije zabavnog i informativnog karaktera.
Ljubitelje LoL takmičenja će posebno obradovati direktni prenosi svih mečeva Esports Balkan Lige, najvećeg regionalnog League of Legends takmičenja na Balkanu, kao i lokalizovani prenosi najvećih evropskih i svetskih turnira u igrama Counter Strike: Global Offensive i Dota 2.


Programskoj šemi će se priključiti i veliki domaći strimeri poput Miloša “Sa1na” Šainovića, Ivana “GUH Sayian” Ilića i Stefana “Donn” Stojiljkovića.


Slogan “VIŠE OD IGRE” opisuje samu veličinu ove moderne industrije. Gejming industrija je prošle godine prihodovala oko 116 milijardi dolara, što je više od muzičke (17 milijardi) i filmske (41 milijarda) industrije zajedno. Svetsko tržište je trenutno procenjeno na 2.4 milijarde ljubitelja gejminga, od čega čak 380 miliona prati takmičenja i esport sadržaj.


Esports Balkan Liga, kao jedno od najvećih regionalnih takmičenja, je do sada podelila preko 120.000 evra kroz nagradni fond, a svaku sezonu isprati preko 200.000 gledalaca.


Da je region plodno tlo za talentovane igrače svedoči prisutnost naših igrača širom Evrope i sveta, kao i uspeh domaće ekipe Valiance&CO, koja je trenutno među najboljih 16 CS:GO ekipa na svetu.


SK Esports je zajednički poduhvat kompanija Fortuna Esports i United Media i moći će da se gleda preko SBB mreže, Total TV-a, D3i ali i EON platforme, koja se sada može koristiti i van SBB mreže. SK Esports će, pored Srbije, biti dostupan i gledaocima u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :