Spektakularna proslava 10. Outlook festivala: 
“Never mind the weather”

Datum objave:18.09.2017

Pročitano:1796 puta

By:Marina Hrvaćanin / Boris Obradović

Nakon odličnog Dimensions festivala imali smo dva dana da reorganizujemo snage kako bi ispratili Outlook, drugi dio avanture zvane 2 festivala u 2 nedelje, koji je jurio ka nama sa line-upom pretrpanim fantastičnim imenima. Sve je počelo koncertom otvaranja u pulskoj Areni, gde čak ni sjajni DJ Shadow nije mogao da nas pripremi za fenomen zvani Outlook orchestra.

 

Outlook 2017

Photo: Marko Obradović - Edge


Stelarna ekipa muzičara počastila nas je spektakularnim nastupom svirajući klasike bass kulture, da smo pomislili da nećemo čuti ništa bolje tokom samog festivala. Snimak koncerta dostupan je na YouTube na linku ispod:

 

Ipak, najbolje je tek dolazilo.

Randall, prvi put
Od nastupa koji su zasjali prvu noć festivala, pre pljuska smo stigli da poslušamo Pharoaha Moncha na Clearingu i Randallov Blue Note set na The Voidu, na kom je program te večeri bio sav u znaku Marcusa Intalexa. Kako je pljusak bio oštar, mudro smo odlučili da se sklonimo na suvo, kako bi ispratili festival do kraja bez upale pluća.

 

Outlook Festival 2017

Photo: Marin Brgić


Metalheadz i Deep MEDI
Dok su drugog dana likvid ekipu na plaži zabavljali “DJ Marky & friends” (Fabio i LTJ Bukem, GQ i Lowqui), mi smo u zalazak isplovili na pučinu sa Metalheadz ekipom u sastavu Jubei, Goldie i Ant TC1, u sklopu “Metalheadz History Sessions” žurke. Vratili smo se taman na vreme da uživamo u sjajnom setu Sama Bingae i, delimično, Kasrae, a zatim preselimo na The Void gde je Mala vadio dubplate za dubplateom, nakon čega je sve drugo zvučalo obično.

 

Outlook Festival 2017
Photo: Dan Medhurst

Randall, drugi put
Veče smo započeli uz Spectrasoul, a zatim Icicleov live. Na odličnom nastupu britanskih Levelza opet smo pokisli, ali i odlučno istrajali dok festival nije nastavljen. Ovim putem moram da odam poštovanje organizaciji, jer su, i pored stalnih napada dosadne kišurine, svaki put uspešno nastavljali svirke i na ovom festivalu. Frictiona, koji je posle vrteo klasike na Gardenu, ispratili smo do kraja, jer je vrlo jasno objasnio zbog čega ga ne treba podcenjivati. Zatim smo otrčali u Ballroom, na kratko podsećanje da je i dalje najlepši stejdž festivala, kao i da čujemo neke ljuljalice iz kućne liste favorita. Vratili smo se do Moat stejdža da čujemo Randallov 88-92 set - lekciju o tome iz čega je sve nastalo i oboje mislimo da je ovo njegov najbolji set na festivalu.

 

Outlook Festival 2017

Photo: Danijel Bartolić

Randall, treći put
Ljubav sa Samom Bingom nije bila intenzivna kao prvi put, jer je ovaj put radio sa Chimpom, ali Ant TC1 nakon toga čini da brzo zaboravimo na to. Nakon sjajnog seta, na stejdž se opet penje Randall, koji nam i treći put u četiri dana jasno stavlja do znanja kako se “PROPERly” slavi deseti rođendan Outlooka. Sve posle toga gubi smisao i sa Outlookom se, do sledeće godine, opraštamo još jednom zavirivši u Ballroom, po poslednju dozu lepote samim pogledom na osvetljene krošnje iznad zidina ove prelepe kule.

 

Outlook Festival 2017
Photo: Samuel Kirby

Da nam živi Outlook, još 300 godina!
Iako je kiša, kao i na Dimensionsu, stalno ometala festival, potvrdili smo stari Bensonov stih da vremenske prilike, isto kao i godine, uopšte nisu važne kad je u pitanju ples.

 

Outlook Festival 2017
Photo: Danijel Bartolić


Kako nam je ovo bio već drugi festival u dve uzastopne nedelje, a oba su se dešavala na magičnoj lokaciji tvrđave Punta Christo, do Outlooka više nismo znali ko tu šta slavi - Outlook je slavio deseti rođendan, mi godišnjicu stelarnog poznanstva, a svako pojedinačno život u kom je uspeo da se izbori za dve nedelje plesa uz takav line-up, na takvim sound sistemima, na takvoj lokaciji, sa takvim ljudima oko sebe. Hvala ekipama Urban Buga i Pozitivnog ritma, što su nam svesrdno pomogli u tome. Ljubav, ili što bi rekli Mayalesi: “Svima želim raj za sve”!
Vidimo se sledeće godine!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :