Specijalno veče gitarskog indie pop rocka u Gradu!

Datum objave:06.05.2015

Pročitano:3213 puta

Datum održavanja: 08.05.2015

Lokacija: KC Grad, Beograd

Da li je gitara ono osnovno što je potrebno jednom sasvim običnom, relativno mladom čoveku da bude srećan? Ili da uz nju idu i mangupski bubanj, horsko pevanje, zarazni rifovi, seksi bas, duhoviti stihovi, zagrebačka opuštenost i beogradska osećajnost. Nama ovo sve zajedno zvuči baš super i zato vas pozivamo na specijalno veče gitarskog indie pop rocka, duhovitog i seksi, pametnog i na prvu, drugu i ostale lopte. Matija Habijanec u Beograd dovodi svoj The Marshmallow Notebooks, ali i ostale drugare sa Noisy Night Records etikete: (The) Lesser Men i Benchwarmers. Tri benda, puno ljudi na bini, divne pesme, lepo vreme i vi - zvuči kao savršen plan. Petak 8. maj od 20h, KC Grad.

 

Specijalno veče gitarskog indie pop rocka u KC Gradu! | Beograd | 2015

Krapinski (pra)kantautor Matija Habijanec pod starim je imenom (Marshmallow) u kućnim uslovima snimio negde između deset i petnaest albuma (nije siguran), a pod novim - The Marshmallow Notebooks - za sada je objavio hvaljeni istoimeni album koji je 2013. izašao kao besplatno digitalno izdanje, a 2014. i na vinilu, kao Noisy Night Records izdanje 001. Na najzabavnijim nastupima, znači i u Beogradu, prati ga bubnjar Vlado. Njih dvojica su spektakl koji se ne propušta, a na koncertu u Beogradu imaće i specijalne goste. The Marshmallow Notebooks za kraj leta najavljuje "The Last Tourist in Town EP", divan poklon koji se željno i dugo očekuje.

 

The Marshmallow Notebooks | Specijalno veče gitarskog indie pop rocka u KC Gradu! | Beograd | 2015


(The) Lesser Men je tročlani 'adult disoriented rock' bend iz Zagreba. LesserManBasic (gitara i glas), Denis (bas) i Branac (bubnjevi) kratko su svirali zajedno još devedesetih u grupi Tom Violence. U prošloj je deceniji Branac svirao bubanj u Mutual of Omaha te je još aktivan član The Moody Brooders. Denis i LesserManBasic bili su članovi indie-pop-folk četvorke Casual Elvis. Njihov prvi album "Vacation Freeze" objavljen je u novembru prošle godine kao zajedničko Noisy Night / My Room Records vinilno izdanje.

 

(The) Lesser Men | Specijalno veče gitarskog indie pop rocka u KC Gradu! | Beograd | 2015


Benchwarmers su četvoročlani "college rock bend" iz Zagreba osnovan 2012. godine. U njihovom distorziranom pop zvuku se osećaju uticaji alternativne scene devedesetih godina, odnosno bendova poput The Lemonheads, Dinosaur Jr, Pavement i Superchunk. 2013. godine su objavili debi album "Define Success" koji se našao na listama najboljih albuma mnogih regionalnih portala.

 

Benchwarmers | Specijalno veče gitarskog indie pop rocka u KC Gradu! | Beograd | 2015


Posle svirke bendova The Marshmallow Notebooks, (The) Lesser Men i Benchwarmers slušamo GistroPop evergreen singlove. Između ostalih, tu će biti Bill Callahan, Daniel Johnston, Galaxie 500, Kings of Convenience, Isobel Campbell, Big Star, The Clientele, The High Llamas, Jim O’Rourke, Van Dyke Parks, Wilco, Josh Rouse, Real Estate, Prefab Sprout, Lambchop, Superchunk, Replacements, PJ Harvey i mnogi drugi.


Musicman: Skoča

 

Cena karte u pretprodaji 300 dinara, na ulazu 400 dinara.

www.gradbeograd.eu
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :