Devet 2020

Space - Ibiza

Datum objave:05.07.2006

Pročitano:4523 puta

By:DJ_Ura & Marco DMC

 Ukoliko pomešate najbolje klubove i DJ-ejeve na svetu sa kosmopolitskim duhom turista željnim dobrog provoda, uz to dodate svetske zvezde, poznate ličnosti i modele za dobro raspoloženj.

ŠTA DOBIJATE ? …Dobijate prestonicu letnjih žurki na celom svetu!!!

 
La Blejaž” vas vodi na belo ostrvo smešteno na Balearima i svojevrsni centar svetskog klubinga-Ibizu. Na Ibizi je sve počelo kasnih ’50 i početkom ’60, kada su na ostrvo stigli prvi hipici iz Amerike, bežeci od regrutacije za vijetnamske i korejske ratove. Oni su doneli veliku muzičku slobodu, a ubrzo su se otvorili barovi u kojima se mogla čuti različita muzika, tj. novi muzički talas.

 
Na Ibizi ima  mnogih zanimljivih klubova koje ćete detaljno upoznati uz Party Planet, a poseta Belom ostrvu nije potpuna bez bar jedne posete klubu Space, mestu za okupljanje aristokratije svetskog klabinga, koji privlači hiljade klabera od otvaranja,do kraja sezone na Ibizi..


Kada kažemo Space Ibiza, prvi čovek koji predstavlja ovaj klub je i najveći promoter, vlasnik i klaber na Ibizi, to je gazda Space-a gdin. Pepe Rosello, koji celog života drži klubove na ostrvu počev od Playboy kluba u San Antoniju koji je otvorio ’63, a 1989.preuređuje veliku konferencisku salu u diskoteku Space na plaži Den Bossa.
 


Prvi izazov kluba je bio promeniti percepciju ljudima o plaži Den Bossa koja je važila za porodično izletište i nalazi se između 2 velika grada Ibize i San Antonija, ali revolucionarna odluka da se prave žurke sa najboljim DJ-ejevima sveta u trajanju od 22h (jer Španski zakon nalaže da svaka ustanova mora biti zatvorena bar 2 sata dnevno), je bila presudna za imidž Space kluba koji je višestruko nagrađivan epitetom – najbolji na svetu.
 


Uporedo sa rastom klubinga došlo je do stvaranja kluta – DJ , tako je u Spaceu ’91 godine DJ Alex P prvi izneo gramofone na bar chill out terrase Space kluba ,gde ranije nije bilo muzike, da bi mu se sledeće godine pridružio DJ Brandon Block i sve ostalo je ISTORIJA - rođena je nadasve poznata Space Terrace, na kojoj su snimljeni jedni od najslušanijih DJ mixeva na svetu, ukrašena baldahinima i sofama za chill, i uz VIP i Main floor, čini i sadašnji izgled Space kluba…Savršena žurka na plaži uz izlaske sunca.

 
Već ’93 godine rezidenti Space kluba postaju Smokin’ Jo, DJ Dag i Riki Montanari, da bi se ’94 desila prva velika žurka sa internacionalnim DJ zvezdama na promociji Red Bulla na Ibizi:-Sven Vath i Mark Spoon, tadašnji kraljevi evropske trance i techno scene, a ubrzo su sledili Dave Seaman, Sasha, Carl Cox, Eric Morillo, John Digweed. Space ubrzo postaje klub gde DJ-ejvi vole da puštaju muziku, odatle je nastao i mit da najpoznatiji DJejevi nastupaju na svoj zahtev, pa čak i bez honorara!

 
U Space – u su pripremili za ovo leto 8 sjajnih tematskih večeri da privuku posetioce svakog dana sem ponedeljka:

-Carl Cox friends –Utorak uveče ( Carl Cox, Danny Tenaglia , Laurent Garnier, John Digweed, Fatboy Slim, LTJ Bukem, Roni Size.
- In bed with Space - Sreda ujutru (Barbara Tucker
- Home of La Troya – Sreda uveče 
- Space Session – Četvrtak ujutru , 
- Monza – Četvrtak uveče (M.A.N.D.Y,)      
-
What's Up? -Petak ujutru ( Funk D’Void, Pascal FEOS), 
- La Comunidad–Petak uveče 
- Matinee – Subota ujutru
Balearic People – Subota uveče
- We Love Sundays – Nedelja tokom celog dana i noći (Danny Howells, Ivan Smagghe, Sneak, Tom Novy,  David Guetta, Smokin' Jo, Mr. C, Paul Woolford, Hernan Cattaneo, Swayzak (live), Tiefschwarz, James Zabiela, 2 Many DJs, Layo'n'Bushwacka, Jeff Mills, Felix Da Housecat, DJ Hell, Groove Armada, Armand Van Helden, Bob Sinclar, Nic Fanciulli, Miss Kittin )

 
We Love Sundays je proglašen od strane House Music Awards za najbolje tematsko veče 2004.,
a klub Space je tokom godina dobio još mnoge nagrade ,kao što su:
1999. Mix set-godine Carl Coxa sa Terase Space-a,proglašen od strane BBC-1
2001.  - the Best club in the world - Dance star awards
2005,2006 – Best Global Club – Intrenational dance music awards na WMC u Majamiju
Ono što je najvažnije je da se cena ulaznice kreće po večeri od  27-40 Eura, a može se tokom celog dana kupiti i na plaži Den Bossa… Dobrodošli u najbolji klub na svetu…SPACE .
 

 
La Blejaž , Sreda 16 – 18 h , Venus Radio 101.1 Mhz FM
Od 1 Jula – 1 Septembra serijal Solo Prdim po Ibizi

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :