Source Audio Hot Hand USB bežični kontroler

Datum objave:23.07.2014

Pročitano:5841 puta

By:V. Jovanović

U svetu DJ tehnologije postoje uređaji koji su veoma funkcionalni i koji postavljaju standarde, zatim postoje oni koji su odlični za početak bavljenja DJ-ingom ili produkcijom, a onda postoje uređaji koji su napravljeni samo iz jednog razloga: da njihov korisnik izgleda prokleto cool. Siguran sam da će ovaj kontroler pokrenuti raspravu o tome koliko se koristi zbog privlačenja pažnje i kao deo šoua, a da zapravo uopšte nije funkcionalan. Source Audiov kontroler nije komad opreme na kojem treba bazirati tehničku postavku jednog DJ-a, ali je svakako interesantan detalj - koliko tehnološki toliko i vizuelno.

 


Use it Wisely

Hot hand kao svaki kontroler koristi MIDI protokol i kao takvog moguće ga je kombinovati sa širokim spektrom programa za digitalni DJ-ing i produkciju elektronske muzike. Razlika između hot handa i ostalih kontrolera je što nije potreban dodir kako bi se zadala MIDI komanda nego se ta komanda zadaje pokretom ruke. Tehnologija koja već postoji u nekoliko modela klavijatura (pretežno onih iz opusa kompanije Roland), prebačena je u domen USB kontrolera. Hot hand se postavlja na ruku kao prsten i svaki pokret ruke postaje nova MIDI komanda. Prevelika upotreba hot handa može izgledati smešno ljudima koji posmatraju DJ-a, ali s druge strane tom DJ-u može doneti velike izlive sreće. Da pojednostavimo: hot hand je igračka u najboljem smislu te reči. Ne nekvalitetan komad opreme nego igračka za DJ-eve i producente. S obzirom na to da je procenat infantilnih osoba među DJ populacijom ogroman, verujem da će hot hand naći dom u mnogim DJ postavkama.

 


Connection

Pored pomenutog prstenolikog dela postoji i robusni USB konektor koji se postavlja u USB slot računara i koji pokrete ruke pretvara u MIDI komande. Nakon što se svakom pokretu ruke dodeli MIDI komanda i konfiguriše u editoru na računaru, zabava može da počne.

  


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :