Sorabi bend - nepravilni ritmovi uz preplitanje roka, popa i klasične muzike

Datum objave:14.04.2014

Pročitano:7627 puta

Sorabi je bend koji je nastao početkom 2011. godine u srcu srpske prestonice, čiji se muzički pravac bazira na nepravilnim ritmovima uz preplitanje roka, popa i klasične muzike. Kroz bogate aranžmane i zanimljive instrumentalne podloge, podsticajne misli i reči uz prizvuke tradicionalne srpske muzike promoviše i približava srpsku kulturu i tradiciju kako našoj publici tako i u svetu. Prema istraživanjima najboljih istoričara današnji Sloveni koji su živeli slobodno i zajedno nazivali su se Sorabi, Sorbi ili Srbi.

 


Sorabi svoj prvi veći nastup beleži na prvom BARF-u (Beogradski Autorski Rok Festival) otvarajući, kao revijalni bend, drugi dan ovog festivala.

 

 

Nakon BARF-a bend proširuje svoj sastav i danas broji čak dvadeset članova (osam vokala, četiri violine, violončelo, oboa, viola, kontrabas, gitara, bas, perkusije i bubanj), sastavljen pretežno od devojaka, koje su većinom muzički visoko obrazovane i imaju bogato muzičko iskustvo.

 

Bend je poslednjih godinu dana marljivo radio na autorskom materijalu i danas se na njihovom kanalu na društvenoj mreži YouTube mogu naći tri video spota.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (4)
Pošalji komentar
ica
22.04.2014 22:58
zaboravi da te pitam punk a gde smo to
ica
22.04.2014 22:56
alo punker sta god to bilo operi usi ako ti se ne svidjaju ti odleprsaj i slusaj semsu a posto si najverovatnije netalentovan antisluhista ja pls molim da komentarises ono sto nerazumes bdw sto komentarises sta si bato pavaroti idi bre popi pivo bac i se na sutku i to je to e kisss al za sorabiiiiiii najbolji ste
ica
17.04.2014 17:22
bend je ekstra muzicki su obrazovani i imaju kvalitetne i super pesme po meni su harizmaticni i zabavni mogla bih da ih slusam non stop extra su kisss for sorabi
punker
15.04.2014 20:34
pa ovo je sramota i jos ih je 20 u bendu...ovo je dosadno jednom clanu da radi...i jos visoko obrazovani???? pa nije ni cudo sto smo ovde gde smo.


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :