"Songmaker" - Novi album benda ZONA B

Datum objave:12.06.2020

Pročitano:616 puta

Lokacija: Beograd

Posle skoro 35 godina rada bend ZONA B je iznedrio konačan sastav muzičara a samim tim i prepoznatljiv i tačno definisan zvuk.

 

Bend čine: Petar Zarija - vokal, Petar Miladinović PERA JOE- usna harmonika, Zdenko Kolar - bas, Dušan Ristić- bubnjevi i Dušan DUDA Bezuha - gitara. Albumom „Songmaker“ koji je izašao u prodkciji VERTICAL JAZZ-a 2020., napisana je nova i neizbrisiva stranica u srpskoj savremenoj muzici.

 

Zona B


Kompozitor svih numera na albumu je Duda Bezuha a tekstove na engleskom su napisali: Miomir Mušički, Sergej Papain, Aleksandra Janošević i na srpskom Nikola Čuturilo. Brižljivo i znalački birani gosti dali su specifičnu boju i lepotu, koja bez njih ne bi zvučala tako, a to su: Rade Radivojević - Hemond orgulje i klavijature, Zoran Žikić – Tunga, udaraljke, Dragan Ružić (Homesick Mac) - lap steel guitar, Mirko Tomić - pedal steel guitar i cigar box guitar, Dušan DUCA Ivanišević - bubnjevi i prelepi gospel hor „KST“ koji vodi dirigent Nataša Lazić.


Album otvara hit kompozicija „Blue Mood“ koja ujedno daje pečat i sliku celokupnog ostvarenja a zatvara jedina kompozicija na srpskom za koju je tekst napisao Nikola Čuturilo „Stani bre“. Kolorit bluza su znalaćki obojili Dragan Ružić Macan u kompoziciji „Being alone“ i Mirko Tomić u „I raly don`t care“ i „ Don`t let me so fast“ a naslovna numera albuma „A song maker“ sa horom KST-a je planetarni hit.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :