ŠLF odaje počast Vladi Divljanu: Izložba posvećena rokenrol legendi

Datum objave:13.07.2016

Pročitano:4188 puta

Datum održavanja: 25.07.2016 - 01.08.2016

Lokacija: Šabac

„Vlada Divljan – Evergreen“, izložba inspirisana životom i radom legendarnog muzičara, biće otvorena u ponedeljak, 25. jula u Kulturnom centru Šabac u saradnji sa UK Parobrod i Šabačkim letnjim festivalom i trajaće do 1. avgusta.

 

Vlada Divljan


Posebnu čast najvećem gospodinu rokenrola – Vladi Divljanu, ukazaće izvođači ovogodišnjeg Šabačkog letnjeg festivala (29-31. jul), koji će obraditi i izvesti po jednu pesmu iz njegove bogate karijere.


Posetioci izložbe „Vlada Divljan – Evergreen“ biće u prilici da vide više Divljanovih lica - večitog dečaka s beogradskog asfalta, Idola „novog talasa“, gospodina domaćeg rokenrola, emigranta, kompozitora, muža i oca. Multimedijalnu postavku „Vlada Divljan – Evergreen“, čine Divljanova porodična kolekcija predmeta i instrumenata i njegove dosad široj javnosti nepoznate fotografije. Ovu izložbu do sada je videla beogradska publika u UK Parobrod, a posle Šapca njena sledeća stanica je Rovinj.


Vlada Divljan kao najznačajniji kompozitor i kantautor sa prostora bivše Jugoslavije predstavlja najveću vrednost popularne kulture iz 80-ih. Bio je simbol Beograda, fantastičan umetnik kome su se generacije divile i koji je ostavio neizbrisiv trag na razvoj urbane kulture ex YU regiona.


Ovog leta, 14. izdanje Šabačkog letnjeg festivala održaće od 29. do 31. jula na prostoru Starog grada u Šapcu. Na festivalu nastupaju Darren Emerson, Bajaga i Instruktori, Who See, Van Gogh, S.A.R.S., Hladno Pivo, V.I.P., Atheist Rap, Marčelao, Ničim izazvan, Marko Nastić i Lea Dobričić , Zvonko Bogdan, The Beatshakers, Erick Kasell, Martijn ten Velden, Calavera & Manya, Groovyman i mnogi drugi.


Cena festivalske karte je 1.000 dinara i uključuje ulaz na tri dana festivala i tri konzumacije. Kamp ulaznica iznosi 1.800 dinara i obezbeđuje festivalsku kartu, tri noćenja u kampu i tri konzumacije koje dobijate na festivalu. Dnevna festivalska ulaznica iznosi 400 dinara. Karte možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima, Gigstixa i DD Ticketa u Srbiji i regionu, kao i putem njihovih sajtova.

Više informacija o festivalu na:
Web: www.sabackiletnjifestival.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :