Slatka mala stvorenja: Izložba interaktivnih skulptura

Datum objave:11.07.2017

Pročitano:3766 puta

Lokacija: U10

Izložba „Slatka mala stvorenja", na kojoj će biti predstavljene interaktivne skulpture koje su kreirali članovi Reaktiva, studija za interaktivni dizajn iz Sofije, biće otvorena u četvrtak, 13. jula u 20 časova, u Umetničkom prostoru U10.

 Kustosi: Albena Baeva i Rene Bikman
Umetnici: Albena Baeva, Rene Bikman, Nikoleta Bončeva, Petja Bojukova, Stefan Dončev i Ivan Šopov

Slatka mala stvorenja je izložba novih interaktivnih skulptura koje su kreirali članovi Reaktiva, studija za interaktivni dizajn. U svetu punom pametnih telefona, pametnih televizora i pametnih frižidera koji nas upozoravaju kada nam ponestane mleka, izložba Slatka mala stvorenja nam predstavlja seriju pametnih umetničkih objekata. Filozofi kao što su Grejem Harman, Ijan Bogost i drugi, tvrde da nema razloga da svet gledamo samo iz perspektive čoveka. Svaki objekat oko nas razume svet iz sopstvene perspektive i iz svoje tačke gledišta, i taj isti svet izgleda fundamentalno različito za svaki od tih objekata.

 Na izložbi su prikazani radovi u kojima su se umetnici trudili da izbegnu uobičajeni antropomorfni pogled, da stanu na stranu malih stvorenja sa kojima delimo ovaj svet i da gledaju stvari iz njihove perspektive. Slatka mala stvorenja je projekat umetnika članova Reaktiva, studija koji kreira komercijalne interaktivne projekte za muzeje, pozorišta i reklame. Radovi koje su stvorili za ovu izložbu nas suočavaju sa svetom posmatranim iz tuđe tačke gledišta, onako kako ga vide mali objekti koji nas okružuju.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :