SKULCH Maxi CD singl NEMA ME: Izuzetno dobro!

Datum objave:22.11.2015

Pročitano:4326 puta

By:Milan B. Popović

SKULCH MAXI CD SINGL NEMA ME / AUTORSKO IZDANJE / MODERN ROCK

„I čuje se, i čuje se, moje ime kako nestaje, svi smo sigurni da smo ovde večno, to nije razlog da ostarimo“- u promotivnom maxi CD singlu/video spotu , pevač i bas gitarista Mateja Uzelac, izrazito dinamično i grlato, u tom refrenu izbacuje iz sebe sve ono što se dešava i okolo njega. Ovo je hit u najavi, izrazito pevljiva numera, ritam deonica čvrsta, distorzija na solou, set bubnjeva prašti na sve strane kao da je Dejv Grol za bubnjevima a ne Darko Lučić (bubnjevi i pozadinski vokali). Neizostavno treba pomenuti i pohvaliti gitaristu i pozadinskog vokala Sava Đurića. U njihovoj, gotovo petominutnoj debitantskoj numeri „Nema me“, oni u prvih, recimo, dvadesetak sekundi, mirni su i kontrolisani. Nedugo zatim, njihovo studijsko izvođenje je varnica, plamen, buktinja, adrenalinska bomba, pravi rokenrolerski projektil. Izuzetno dobro, izrazito smelo, izrazito odvažno i sigurno. Nije mi poznato kako ova, naslovna numera – Nema me- zvuči u živom koncertnom izvođenju, ali bih voleo to da doživim, tako da ovim putem upućujem javnu sugestiju bendu da me pozovu na njihov prvi naredni koncert i rado ću doći da ih čujem i upoznam se i uživo sa njima.

 

Grupa SKULCH


Grupa „SKULCH“ ima još jedan štih koji vade iz rukava. To je muzički dokument „SVI“ (Alternate mix). Tu su muzički, u prvi mah, i na prvo slušanje, spostili instrumente na tle, mada je sve to samo prividno. Opak zvuk bas linije (Mateja Uzelac) uz kombinaciju i smešu sa ostatkom ovog fantastičnog i slobodno mogu reći – furioznog benda- ukazuje da se ovde radi o ozbiljnim i usviranim instrumentalistima, i što je najbitnije i najpoželjnije, bendu sa svojim autorskim materijalom. Numera „Svi“ ima dve verzije, prvu, gorepomenutu i drugu transcendentalnu, atmosferičnu, mističniju, sporiju, tromiju, ali se bunt i poklič i u njoj itekako prepoznaje. Kada grupa SKULCH dođe do refrena (bilo koje njihove pesme) onda postaju nezaustavljivi, postaju prepoznatljivi, postaju besni i nemilosrdni, ne štedeći ni sebe, ni njihove instrumente i mikrofon, ali i nas, krajnje konzumente njihove bogate, obilne i pikantne muzičke ponude, gozbe.

 

 

 

Što se mene tiče, grupa SKULCH je-iako se pojavljuje na samom kraju 2015. godine, jedno od najbitnijih momenata srpske rokenrol scene, kao što je u jednom momentu pre par godina to bio slučaj sa sastavom „Repetitor“. U pesmi „Ostajem dole“ (Visoko) oni su grandiozni, plene, hipnotičko magijski privlače pažnju na sebe i ne dopuštaju vam da pritisnete stop dugme. Refreni su specijalitet ove grupe. To se u numeri „Ostajem dole „ (Visoko) ponajbolje da čuti i uočiti. Zanimljivo je napomenuti da svi u bendu pevaju, mada je , ipak, glavni vokal Mateja Uzelac. Istinski sam prijatno iznenađenjen iznenadnim pojavljivanjem ovako mlade a sigurne i kvalitetne rokenrol grupe. Nikada, nipošto – ukoliko ste pravi obožavalac rokenrol scene i domaćih bendova koji pevaju na srpskom jeziku- nemojte okrenuti glavu pri pominjanju imena ove grupe već dozvolite sebi taj užitak, čujte ih, i zadovoljstvo će biti i njihovo i vaše. Bravo momci!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :