Sketchbook Station: Putujuća slikarska mapa Evrope

Datum objave:26.01.2017

Pročitano:4369 puta

Sketchbook Station je kreativni projekat udruženja za podsticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti Prizma, čija je svrha povezivanje umetnika iz različitih evropskih zemalja. Medij povezivanja je slikarska mapa koja putuje od jednog do drugog umetnika. 

 

Sketchbook Station

 

Žiri je izabrao umetnike putem takmičenja, a svaki izabrani umetnik pozvanje da napravi jedan rad u slobodnoj tehnici (crtež, slika, kolaž, grafika) koji potom prilaže u mapu i šalje na adresu sledećeg učesnika. 

 

Mapa će tako putovati Evropom od umetnika do umetnika, pa će na svakoj lokaciji biti obogaćena još jednim autorskim radom. Početna i završna stanica ovog umetničkog putovanja je Hrvatska, gde će po završetku projekta biti priređena međunarodna izložba radova priloženih u Sketchbook Station mapu. Izložba je planirana u nekoliko izložbenih prostora i galerija širom Hrvatske, a cilj projekta je povezivanje vizuelnih umetnika iz Evrope.

 

Sketchbook Station

 

U ovom projektu trenutno učestvuje 16 umetnika iz Bosne i Herzegovine, Litve, Estonije, Bugarske, Srbije, Švicarske, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Portugala, Češke i Švedske. Mapa je već krenula na svoje putovanje te trenutno putuje od umetnice iz Stockholma u Švedskoj prema umetnici iz :eške koja je trenutno na umetničkim studijima u Londonu u Engleskoj.

 

Više informacija: 

 

www.sketchbookstation.com

www.udrugaprizma.hr

Udruga Prizma Facebook page


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :