Sjene: Film o Gavrilu Principu na Kikstarteru

Datum objave:02.05.2014

Pročitano:8187 puta

Sjene su film koji se bavi sudbinom Gavrila Principa tokom boravka u češkom zatvoru Terezin. Glavni deo film čine razgovori njega i psihijatra Martina Papenhajma kroz koje se otkrivaju Principovi motivi i ideali. Autor filma je Miloš Ljubomirović i Sjene su njegov master rad na Fakultetu dramskih umetnosti na smeru Filmska i TV produkcija.

 

 

Zajedno sa svojim saradnicima i prijateljima, Miloš je pokrenuo projekat Sjene koji je baziran na istinitim događajima, a bavi se sudbinom Gavrila Principa nakon atentata u Sarajevu. Kako ova tema nije prepoznata kao značajna kod naših institucija u Srbiji, i to u godini kada se obeležava stogodišnjica događaja koji je poslužio kao povod za Prvi svetski rat, film je ostao uskraćeni za finansijska sredstava. Autorski tim iza projekta sada pokušava preko donatorske platfome Kickstarter da obezbedi sredstva. Do sada je snimljeno 30 % filma i potrebno je minimum od 16750$ za nastavak snimanja. Glavne uloge u filmu igraju Nebojša Glogovac u ulozi psihijatra Papenhajma, Nikola Rakočević u ulozi Gavrila Principa i Aleksandar Radojičić u ulozi zatvorskog čuvara Františeka Lebla.

 

 

Kako je Kickstarter sve ili ništa platfoma, ukoliko Sjene ne dostignu cilj sva sredstva koja su do tada uplaćena vraćaju se donatorima i film ne dobija ništa. Zato pozivamo sve ljude da pomognu projekat! Za donacije ekipa filma je spremila i brojne nagrade koje se nalaze na desnoj strani kikstarter strane i one idu od mogućnosti da se film pogleda onlajn, dobije majica filma i/ili DVD filma, dobije uloga u filmu pa sve do prilike da se postane jedan od producenata film.

 

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :