Simian Mobile Disco vs Roman Flugel: Svitanje na Dens Areni se ne zaboravlja!

Datum objave:13.05.2015

Pročitano:3980 puta

Datum održavanja: 12.07.2015

Lokacija: Novi Sad

Na ovogodišnjem Exitu čast da zatvore festival imaće sjajan tandem Simian Mobile Disco & Roman Fluegel. Simian Mobile Disco je engleski elektronski i producentski dvojac, koji je već nastupao na Exitu, a koga čine James Ford i Jas Shaw dok je Roman Flugel jedno od najvećih imena nemačke elktronske scene, a ovo će biti njegov debitantski nastup na Petrovaridinskoj tvrđavi. Iskoristili smo priliku da popričamo sa njiima o njihovoj saradnji, kao i o tome šta očekuju od ovogodišnjeg nastupa na EXIT festivalu.

 

Simian Mobile Disco vs Roman Flugel: Svitanje na Dens Areni se ne zaboravlja! | Exit Festival 2015 | Novi Sad


Za početak nam kažite kako je došlo do ove fantastične saradnje između vas? Kako ste se sreli i stupili u kontakt?

 

SMD: Mi smo Romanovi fanovi godinama. Pitali smo ga da dođe u naš studio kako bismo sarađivali na našem Delicacies labelu. Posle toga smo jedne večeri nastupali zajedno u u klubu Robert Johanson i nakon te večeri postali smo nerazdvojni. Bilo je neplanirano, ali samim tim i veoma zabavno. Ispostavilo se da u isto vreme planiramo put za Ameriku i delovalo je kao interesantna ideja da nastupamo zajedno.


Roman: Bio sam veoma srećan da postanem deo ove specifične saradnje s obzirom da sam dugogodišnji fan SMDa. Kada sam konačno uspeo da otkrijem njihov studio osećao sam se kao malo dete dok sam okretao potenciometre na njihovim modularnim sintovima koje nažalost ne mogu nazvati svojim.


Ove godine Roman će debitovati na Exit festivalu, ali vi ste već nastupali. Kakvo iskustvo nosite sa festivala i da li imate neke momente koje posebno pamtite baš sa nastupa ili samog festivala?


SMD: Prošlo je dosta od kada smo poslednji put nastupali na Exitu, ali to je bilo jedno fantastično iskustvo. Sećam se nezaboravnog momenta kada je sunce već bilo izašlo, a ja sam i dalje puštao muziku u Dens Areni.


Roman: Vau... Slušajući ovo postajem još više uzbuđen zbog gostovanja. Baš se radujem nastupu!

 

Simian Mobile Disco vs Roman Flugel: Svitanje na Dens Areni se ne zaboravlja! | Exit Festival 2015 | Novi Sad


Kao što znate Exit ove godine slavi svoj 15. rođendan i vaš ekskluzivni B2B set će zatvoriti festival u Dance Areni. Šta možemo da očekujemo od nastupa SMD vs Roman Flugel?


SMD: Ono što je najprivlačnije kod DJinga je da atmosfera na žurci definiše set, tako da ako nas pitate šta ćemo konkretno puštati na nastupu naš odgovor je “ne znamo”. Cilj je da uvek mixujemo neke interesantne stvari, koje su po mogućstvu zahtevne, sa stvarima koje su zabavne, ali nikada glupe. Neki festivali od vas traže da ‘ukalupite’ ono što radite, ali Exit vidimo kao veoma ’otvoren’ festival na kom nećemo morati da pravimo kompromise što se tiče naše muzike.


Roman: Pretpostavljam da udruživanje u ovoj situaciji za nas znači pre improvizovanje i međusobno nadovezivanje nego predstavljanje nekog isplaniranog miksa? Uvek volim kada me Jas iznenadi svojim izborom.

 

Simian Mobile Disco vs Roman Flugel: Svitanje na Dens Areni se ne zaboravlja! | Exit Festival 2015 | Novi Sad

 

Kao što smo pomenuli vi ćete izvesti poslednju pesmu kojom ćete zatvoriti Exit 2015. Kako ćete odlučiti ko će je od vas puštati? Imate li već u planu koja će to stvar biti?


SMD: Pošto ćemo biti na tvrđavi jedini način da ovo rešimo je dobri, stari način: papir, kamen, makaze!


Roman: Da, mislim da će to biti ok. :-)


Sa rastućim trendom, gde se vi momci uklapate – vinil, CD ili digital i zašto?


SMD: Volim muziku i volim kada je na ploči, ali kada je i na digitalu. Celu debatu smatram pomalo bizarnom.


Roman: Ja sam puštao muziku i nosio ploče 15 godina pre nego što se USB pojavio i uopšte se ne žalim na nove nosače zvuka. Pritom se osećam skroz sigurno i fleksibilno dok puštam sa digitala. To ne znači da sam prestao da kupujem ploče, već je u pitanju nadogradnja mog DJinga.

 

Simian Mobile Disco vs Roman Flugel: Svitanje na Dens Areni se ne zaboravlja! | Exit Festival 2015 | Novi Sad


Da li možemo da očekujemo još neki vaš zajednički produkcijski projekat, možda baš premijerno na Exitu?


SMD: Iskreno se nadam da će biti ako uspemo da uđemo u studio. Prošli put je bilo poprilično zabavno.


Roman: Nadam se!
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :