Hernan Cattaneo Nick Warren Barutana 2019

Silicone Soul: Tehno prkos kiši

Datum objave:09.09.2017

Pročitano:2297 puta

By:Katarina Kulić

Lokacija: Kalemegdan

Došao je i septembar, taj grozni mesec koji vraća decu u školske klupe, studente svojim skriptama i ispitima, vodi ka kraju leta i kraju sezone žurki na otvorenom, šmrc, šmrc... međutim, ovoga puta u blažoj varijanti, za vikend! Pravo vreme kada se vikend manijaci bude i koračaju u svoju sigurnosnu nišu, tražeći žurku koje će se sećati (ha-ha-ha)... Silicone Soul, popularni „silikonci” došli su među svoju omiljenu publiku na Kalemegdanu spremni da zadaju sami sebi domaći zadatak za sledeću, nadamo se, što skoriju žurku u Srbiji.

 

Silicone Soul, DJ Fakir

Foto: Katarina Milošević


Za one koji ne znaju, Silicone Soul je škotski DJ dvojac iz Glazgova, Grejem Rid i Krejg Morison, i kako sami za sebe kažu, povezuje ih nekakva „alhemija” , spoj organskog i sintetičkog, a njihova dihotomija u izboru zvuka, koji nas s jedne strane diže u vazduh, a s druge strane drži na zemlji, kao da se nalazite u kaleidoskopu zvuka, čini ih jedinstvenim na tehno sceni još od 1998. Za skoro 20 godina postojanja, objavili su po četiri studijska i kompilacijska albuma, desetine singlova i remiksa, osnovali su svoju izdavačku kuću „Darkroom Dubs“ i puštali su na poznatim svetskim festivalima i klubovima, poput T in the Park i Panorama bar-a, ali takođe i miksovali za čuveni label Boiler Room (rezervisan samo za prave tehno face).


Iako su organizatori žurke, Pure Events, optimistično kačili na svom fejsbuk profilu vremensku prognozu koja je obećavala da će kiša stati baš u vreme žurke, ipak je bilo kiše. Očigledno da je to neke klabere uputilo na adresu nekog kluba (kako im i samo ime kaže, hehe), pa je zato, po mom mišljenju, posećenost bila manja nego što se očekivalo, obzirom da su Silicone Soul jedni od omiljenih DJ-eva u Srbiji i u regionu (a i u svetu).


Međutim, izgleda da je jesen stigla malo ranije, donevši kišu i vetar (gde baš sada?!).


Za warm up bio je zadužen DJ Fakir, poznat kao osnivač underground tehno scene u Srbiji, što je, naravno, na Kalemegdanu to i opravdao. DJ Fakir, našao se na svom terenu, i u setu od 3 sata ispunjenog zvucima deep house-a i deep techhouse-a sjajno zagrejao publiku za „silikonce”. Možda kiša i nije toliko smetala publici, jer pored toliko đuskanja, kiša i nije tako loša, zar ne?!


Kako je DJ Fakir lagano privodio kraj svom setu, Grejem Rid i Krejg Morison neprimetno su umešali prste za DJ pultom i ludilo je krenulo… i trajalo do ranih jutarnjih časova.

 

Silicone Soul, Dj Fakir

Foto: Katarina Milošević

 

Za verne i i hrabre beogradske klabere, koje temperatura od 15 ⁰C nije uplašila, „silikonci” su ih počastili sasvim drugačijim setom koji je bio “upakovan” trakama Darkroomdubs-a kroz mračniji tehno zvuk, praćen minimalom i deep-housom i koji se potpuno razlikovao od seta u Barutani prošle godine.


Zanimljivo je bilo primetiti raznolikost u publici! Na žurci je bilo ljudi od „klinaca” do „matoraca”, ali bukvalno! To samo govori da pravi kvalitet prepoznaje i mlađa populacija, dok je ova „matorija” ekipa odavno ispratila šta tu valja na šarenoj tehno sceni.


Naizmenično su se smenjivali, za pultom je prvi otpočeo Grejem Rid miksujući deep house i minimal, raspalivši publiku do tačke topljenja, i taman, pre nego što bi se publika umorila od đuskanja, Krejg Morison bi uleteo za pultom i za nijansu usporio bit, uz za mračnije zvuke minimal tehna, i tako u krug do jutarnjih sati dok su se zvuci odbijali o kamene zidove tvrđave.


Sve u svemu, količina pozitivne energije je bila neizmeriva, što je i bilo očekivano obzirom na ekipu za DJ pultom! Poruka za kraj - sledeći put ponesite kabanice! 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :