sHpiritus mOvens: Francuski ulični banditi muzikom napali migrante, a sada će i nas!

Datum objave:20.10.2015

Pročitano:3130 puta

Datum održavanja: 22.10.2015

By:Dušan Milićević

Lokacija: Klub Peron, Beograd

Sastav “sHpiritus mOvens”, urbani ulični muzički banditi koji su letos besplatnom svirkom sve oduševili i izmamili osmehe migrantima u Savamali, održaće u četvrtak (22.10) veliki koncert povodom 10 godina postojanja benda!

 

sHpiritus mOvens: Francuski ulični banditi muzikom napali migrante, a sada će i nas! | Klub Peron 2015

Osnova sastava “sHpiritus mOvens” su francuski valceri i šansone, ali tu ima mesta i za sve bliske tonove od lisabonskog fada, preko kažen muzike Nju Orleansa, pa do rokačine Mano Negre i Haustora. Ovaj veoma zanimljiv spoj domaća publika će, povodom proslave 10 godina benda, imati priliku da čuje u četvrtak u Peronu u Savamali. Može se reći da Movens imaju pravi vašar instrumenata, pošto će na bini biti čak četiri trube, klarinet, harmonika, gitara, bas, saksofon, violina, flauta, daire, usna harmonika...

 

sHpiritus mOvens: Francuski ulični banditi muzikom napali migrante, a sada će i nas! | Klub Peron 2015


- Pošto je ovo specijalna, rođendanska prilika, dolazimo u proširenom sastavu sa čak 13 članova. Tako da očekujemo pravu eksploziju energije, sa obe strane bine. Nadamo se da će čaršija dobrano razmrdati kukove i da ćemo napraviti lepu uvertiru za Marka Gangbangera i Ognjena Krstića - poručuje Slobodan Manojlović, pevač, gitarista i perkusionista grupe.


Inače, “sHpiritus mOvens” su poznati po svom društvenom i dobročiniteljskom angažovanju kako za izbeglice, tako i za najstarije i najmlađe sugrađane.

 

 

- Letos smo održali koncert kod Autobuske stanice u Savamali, kako bi pokazali solidarnost sa izbeglicama, a inače i nekoliko puta ranije smo svirali istim povodom. Takođe, muzikom pružamo podršku i starijim sugrađanima, pa redovno idemo i besplatno sviramo po staračkim domovima - kaže Manojlović.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :