SHASH – vanvremenska moda od održivih, recikliranih materijala za novu 2019. godinu

Datum objave:26.12.2018

Pročitano:1901 puta

Lokacija: Beograd

Saša Šašic, koju smo nedavno upoznali kao koreografkinju predstave Vrli novi svet, i kao kreativnu direktorku plesne kompanije iz Madrida ‘’Sasha Sasic’’, jednako je uspešna i kao modna dizajnerka.

Saša već nekoliko godina ima svoj modni brend SHASH, koji smatra svojim umetničkim projektom, više nego modnom linijom, a kojim želi da pokaže da ne postoje granice kada je reč o modi i umetnosti.

 

Shash Couture

FOTO: Fernando FradeShash proizilazi, po rečima kreatorke ovog brenda, iz njene primarne ljubavi - umetnosti:

SHASH – stvoren za ženu za koju se s punim pravom može reći da nosi umetnost na sebi

„Umetnost je u meni i oko mene. Za umetnost je potrebna volja, snaga i odricanje. Ona je kao reka mog detinjstva – divlja, bogata, bujna i “srećna jer zna da će videti more”. I kao što se reka uliva u more tako se i umetnost “uliva” u moje kreacije. Upravo zbog toga, Shash identifikujem više kao umetnički projekat nego modni brend. Sve što stvorimo u okviru ovog projekta kreće se oko ideje i čina odevanja na jedan prirodan i spontan način. Mi plešemo, eksperimentišemo, stvaramo, rušimo i ponovo stvaramo.” – kaže Saša o svom brendu.
 

FOTO: Fernando Frade

 


Svaki Shash komad priča svoju priču, a istovremeno je sposoban da se prilagodi osobi koja ga nosi – da usvoji njene karakteristike, oblikuje se prema njenoj viziji i naglasi njen karakter. Shash modeli ne prate modne trendove. Oni su vanvremenski i večni, zasnovani na spoju jednostavnog dizajna i besprekornih, udobnih materijala. Spontana elegancija za savremenu ženu.

Shash tim prati nekoliko osnovnih načela, a jedno od njih je održivost. Pored korišćenja održivih i recikliranih materijala, Shash neprestano istražuje nove mogućnosti za budućnost.

Nova Shash kolekcija odlikuje se prirdonim bojama, velikim izborom haljina, pantalona, košulja i sakoa, a mogu se pronaći online ili u multi brend radnji FAB Living na Vračaru.

 

FOTO: Fernando Frade

 


Fotograf ove kampanje je Fernando Frade, model je Ndoumbe Diack, šminkerka Ana Torres

Otkrijte Shash ženu – hrabru, nežnu i svoju!
http://www.shash-couture.com


Shash je ime… i prezime. Ime za ljubav i lepotu.
Inspirisan savremenom ženom koja žudi za jednostavnom elegancijom i visokim kvalitetom. Istančan. Nežan. Večan.

Flow kolekcija, jesen-zima 2018/19

FLOW
Više od kolekcije, stanje duha

Zašto se mučiti ograničenjima?
Brojem sati u danu, dana u godini,
godina u životu.
Zašto jednostavno ne teći?
Teći kroz život, teći kroz snove,
prateći sopstvenu filozofiju.
Kao reka što teče po sopstvenim
pravilima.

Dizajn kolekcije je spoj čistih silueta i besprekorinih, prirodnih materijala. Fokus je stavljen na dve vrste materijala, svilu i liocel, lagane, fluidne tkanine koji najbolje prenose ideju toka.

Flow kolekcija, predstavljena je sa tri odevna komada:

• Fiona haljina
Sanjiva i romantična, oštroumnog tvista koji ne prestaje da iznenađuje. Napravljena od nežne, prirodne svile, ova lepršava haljina ima dodatni pojas kojim može da se reguliše širina kao i skriveni rajsferšlus na leđima. Blago sečenje na rukavima čini ovu haljinu jedinstvenim komadom.

• Filipa haljina
Dobro nam je poznata ova malena, ozbiljna devojka koja je obično jako tiha. Ona će reći sve što joj je na umu, a smejaće se čak i kad je jedina. Filipa je vanvremenska haljina, neprolaznog dizajna napravljena od sirove svile. Ima siluetu A kroja, visoku kragnu, skriveni rajsferšlus na leđima i duge rukave sa širokim manžetnama koje se zakopčavaju ukrasnim dugmićima.

• Frida košulja
Svima je potrebna Frida – poverljivi saveznik u svakoj situaciji. Gde god da krenete ona vas prati, ozbiljna kad je potrebno, razigrana po prirodi. Frida je košulja ravnog kroja napravljena od fluidne svile vema visokog kvaliteta i nežnog dodira. Ima kent kragnu koja ističe vrat i dekolte, kopčanje duž prednje strane i duge rukave.


Confluence, kapsula kolekcija 2018

CONFLUENCE
Suština i emocija.
Sprovedeni u nosivo umetničko delo
za one koji ne vide granice.
I koji traže savršenstvo u nesavršenom.

Umetnost nastala iz slobode pokreta.
Umetnost na koju ne može ništa da utiče,
a pod uticajem je svega.

Spajanje jednostavnog i nezabranjenog.
Stvaranje i emocija, zajedno,
a večno odvojeni.

„Confluence“ (spajanje) predstavlja projekat u pokretu koji povezuje modu i umetnost, sa ciljem da promoviše umetnost i unese je u svakodnevni život. Glavna ideja zasniva se na tome da se umetničko delo pretoči u komad odeće koji može da ponese svaka žena.

Prve dve serije nastale su u saranji sa umetnicama Marijom Radulović i Madlenom, a mnogi od njih će tek ostaviti svoj jedinstveni pečat u serijama koje dolaze.

• Confluence 1/1 – Shash x Marija Radulović, slikarka

Serija u kojoj su delovi Marijnih crteža preneti na limitirani broj od 10 belih košulja gde svaka sadrži samo jedan deo crteža te time postaje jedinstveno umetničko delo.

• Confluence ½ - Shash x Madlena, vizuelna umetnica

Serija u kojoj su tri ilustracije vizuelne umetnice Madlene, prenete na najfiniju svilu te je napravljen limitirani broj kvadratnih marama.

shash-couture.com 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :