SHARE 2 - Nova lista potvrđenih predavača

Datum objave:23.02.2012

Pročitano:2957 puta

By:Bojana Ljubišić

Spisak gostiju ovogodišnje konferencije o Internetu, aktivizmu i alternativnoj kulturi u isto vreme se širi brojem potvrđenih učesnika koliko i temama koje će biti zastupljene na predavanjima i diskusijama.

Među njima su George Lemnaru, tvorac svetski popularne online igrice 'eRepublik' koja je nedavno u fokusu javnosti zbog subverzivnih podviga igrača iz Srbije, doktor molekularne biologije sa Kembridža Aubrey de Grey koji će govoriti o nužnosti za izbegavanjem starenja i regenerativnim tehnikama za vraćanje mladalačkih ćelijskih struktura u ostarela tkiva i organe.Svoj rad predstaviće i Vuk Ćosić, međunarodno priznat pionir Internet umetnosti koji je nakon odlaska iz Beograda početkom devedesetih veoma uticao na oblikovanje brojnih art pokreta na mreži, kao i Slava Mogutin, prvi ruski disident kome je dat politički azil u SAD zbog aktivizma u domenu prava homoseksualaca. Iskustva u svojoj borbi za slobode i ljudskim pravima preneće i Sawor Mon iz Burme, čiju vladu koja upravlja potpomognuta vojskom aktivisti nazivaju 'hibridnim režimom', a koji čvrsto veruje da svaki mlad čovek treba da ima pristup informacijama u digitalnom dobu kako bi se situacija u zemlji promenila.

Osim ovih predavanja biće predstavljen i BitCoin, nova međunarodna digitalna valuta bez centralnog autoriteta i posrednika, kao i domaći pokreti Društveni Centar i NOFM koji ulažu napore za stvaranje novih prostora namenjenih alternativnoj kulturi, aktivizmu i nauci.

Druga po redu SHARE konferencija održaće se od 26. do 28. aprila u beogradskom Domu Omladine i nekoliko alternativnih lokacija. Informacije o do sada objavljenom programu i konferenciji dostupne su na adresi http://www.shareconference.net/rs/program

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :