SevdahBABY predstavlja svoj novi muzički - future rock - projekat - VIDIQ

Datum objave:21.06.2018

Pročitano:2045 puta

Lokacija: Beograd

''Hotel Yugoslavia'' je prvi singl nove muzičke, future rock, ​grupe - VIDIQ

Vidiq​ se slobodno može nazvati i "supergrupa", budući da se sastoji od tri veoma iskusna člana: Milan Stanković (gitara i vokal) poznat po svom radu u plesnoj muzici, kroz njegov projekat SevdahBABY, zatim Milen Zlatanović Zmo (bas), basista jednog od najznačajnijih srpskih pop-rok sastava Negativ i Andreja Jovanović (bubanj), poznat po svom radu u kaver bendu Coolares, ali i kao muzički producent bendova poput Kanda Kodža i Nebojša, E-Play itd.

Ova trojka je dugi niz godina "kalila" svoj gruv svirajući SevdahBABY Live koncerte, da bi u jednom trenutku jednoglasno došli na ideju da naprave moderan, «future-rock» bend, kakav nedostaje srpskoj muzičkoj sceni.


''Koncept Vidiq-a je nastao misaonim eksperimentom – kakva bi muzika nastala ako bi se stvaralac fiktivno izdigao iznad trodimenzionalnog sveta, penjući se uz četvrtu, vremensku dimenziju na fiktivni vidik? Sa takvog vidika bi bilo moguće obuhvatiti pogledom celu muzičku istoriju, ali i budućnost. Zato je zvuk Vidiq-a na momente pogled u prošlost, ali samo kao osnova za jedan generalno futuristički izraz'' - kaže Milan Stanković

''Hotel Yugoslavia'' je prva od četiri pesme sa istoimenog EP-a čije objavljivanje se očekuje na jesen.

Svoj prvi singl bend daje na free download!vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :