Šest stvari bez kojih nikako nemojte kretati na izlet

Datum objave:19.02.2019

Pročitano:3923 puta

Kako nam se polako bliži proleće, onda se čak i prevremeno javljaju brojne ideje kako će se to godišnje doba dočekati. Naravno, proleće prve najavljuju laste, ali i brojni tržni centri u kojima se već sada mogu pronaći brojne prolećne kolekcije odeće i obuće. Međutim, ono što uz sve to asocira na proleće jesu i divni izgleti koji mnogi organizuju za svoju porodicu, prijatelje, ali se brojni izleti organizuju i planiraju u okviru brojnih kolektiva, te u školama, kada se đaci odvode na planine, u neke obližnje gradove i uopšte na mesta koja su dovoljno primamljiva za jednodevne i višednevne izlete. Same pripreme za izlete su uvek slične, proveravanje vremenske prognoze, pakovanje garderobe, nekih grickalica, sendivča, ali ima tu još mnogo stvari bez kojih ne bi smelo da se krene, jer će putovanje biti lakše i zabavnije. Ukoliko ste ih zaboravili, tu smo da vas podsetimo šta je ono bez čega ne bi smeli da krenete na neki planirani izlet.

 

Bluetooth zvučnici


Vreme kada su se na izlete nosili laptop računari i veliki zvučnici, mnogobrojni kablovi, zaista je prošlo, budući da su ih ozbiljno zamenili bluetooth zvučnici. Od kada su se pojavili, mnogi ne mogu ni da se sete kako je bilo bez njih, budući da su odlični u svim prilikama, jer su bluetooth zvučnici prenosivi i često toliko mali da mogu stati u neki veći džep, a svakako ih možete smestiti u bilo koju torbu. Ono što je sigurno za izlet jeste da će vam biti potrebno malo muzike, nekad tiše nekad glasnije, a sve što će vam u tom trenutku biti potrebno jeste mobilni telefon, bluetooth zvučnik i stvar je gotova.

 Velika prednost ovih malih naparava jeste pre svega pristupačna cena, dugotrajnost baterije ali vodootpornost. Vodootporni bluetoooth zvučnici nisu nešto mnogo skuplju od občnih, tako da svakako bi trebalo da na izlete ponesete vodotoporne. Bez bluetooth zvučnika nemojte nikako polaziti na neki od svojih izleta. Ukoliko nemate, na tržištu postoje bluetooth zvučnici najrazličitijih proizvođača, a cene bluetooth zvučnika su takve da ih sebi uvek možete priuštiti.

 

Eksterna baterija


Jedna od frustrirajućih stvari zadnjih godina jeste prazna baterija, koja se može isprazniti bilo gde i bilo kada. A kako se ne može uvek punjač uključiti u struju, tako su eksterne baterije, odnosno prenosivi punjači, olakšali život svih nas. Eksterne baterije nisu postale samo gedžet koji je dostupan svima, već gedžet bez kojeg je skoro nemoguće zamisliti dan, a ne neko putovanje ili izlet na nekom mestu gde ste u pokretu i gde je teško pronaći mesto na kojem ćete se duže zadržati kako biste dopunili svoju bateriju.

 Popularni Power bank eksterni punjači mogu biti različitog kapaciteta pa tako ako će vam biti potrebni za punjnje bluetooth zvučnika, jednog ili više mobilnih telefona onda treba odabrati one nešto većeg kapaciteta. Recimo da bi ste napunili dva mobilna telefona ili bluetooth zvučnik i telefon trebaće vam eksterna baterija 5000mAh kapaciteta.

 

Društvene igre


Kada je u pitanju jednodnevni izlet, onda vam društvene mreže sigurno neće biti ni potrebne, jer nećete imati vremena da započnete igru sa svojom ekipom. Međutim, kada su u pitanju neki višednevni izleti, posebno planinski, onda će vam onde dobro doći. Dok se danju priprema hrana, uživa u šetnjama i obilascima, umor uveče savlada i učini da se svi poređaju u smeštaju jedni do drugih, ali i tada kreće zabava uz neku klopu, gricklaice, piće i neku vašu zajedničku, omiljenu društvenu igru uz koju se opuštate i smejete.

 

 

Mini šator


Kad god idete na neki izlet sigurno je da ćete poželeti negde da odmorite, sednete nešto da pojedete i popijete. Ukoliko se radi o nekoj prirodi, planini, razmislite da sa sobom ponesete jedan mini šator, koji može da se sklopi i stane u vaš ranac, torbu ili manju kesu, jer su vrlo praktični. Osim toga, vrlo lako ih možete rastvoriti i postaviti, a odlično će vam doći slučaju da želite malo da predahnete, a da ste sklonjeni od sunca ili vetra.

 

 

Topla garderoba


Naravno, ono o čemu morate uvek misliti jeste garderoba i obuća. Najpre se konsultujte sa tim šta predviđa vremenska prognoza za mesto u kojem ćete biti, a onda i tamošnje vremenske prilike koje inače vladaju. Naravno, ukoliko se radi o izletu u prirodi, na nekoj planini, uvek morate znati da tokom dana zna da bude jako toplo i da je čak i majica suvišna, ali su ipak večeri hladne toliko da je često potrebna zimska garderoba kako biste se zaštitili od hladnoće. Zbog svega toga bi vaš prtljag trebao da bude raznovrstan, pa osim raznoraznih gedžeta i društvenih igara, da sadrži i garderobu za sva godišnja doba, kako vas ništa ne bi dočekalo nespremno i na taj način uticalo na dobar provod.

 

Udobna obuća


Izleti su najčešće osmišljeni tako da se većina vremena provede u kretanju, bilo da je to šetnja po nekom gradu, prirodi, planinarenje ili nešto drugo. U svakom od ovih slučajeva biće vam potrebna udobna obuća u kojoj ćete moći da provedete dosta vremena, bez obzira na to kako i gde idete, a da vam ne nastanu žuljevi ili bolovi zbog nečega drugo.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :