Sergej Trifunović vas vodi kroz izložbu Belgrade To Bowie

Datum objave:11.07.2016

Pročitano:4761 puta

By:Barbara Garčević

Lokacija: Jugoslovenska kinoteka

Glumac Sergej Trifunović, jedan od koautora izložbe Belgrade To Bowie naći će se u ulozi kustosa te izložbe u utorak 12. jula od 18 do 20 časova u Jugoslovenskoj kinoteci.

 

Belgrade To Bowie

Belgrade To Bowie u Jugoslovenskoj kinoteci / Foto: PREVENTER


Kao veliki poznavalac i poštovalac lika i dela Dejvida Bouvija, Sergej će, na sebi svojstven način, posetice provesti kroz izložbu, uz zanimljive priče o nedavno preminulom superstru. Sergej se može pohvaliti posedovanjem svih Bouvijevih albuma, kao i raritetnih izdanja i velikim poznavanjem Bouvijeve muzike i poezije.

Posetioce izložbe u utorak očekuje još jedan nagradni kviz, koji će voditi upravo Sergej Trifunović. Ovo je jedinstvena prilika da sa Sergejem pogledate izložbu, te vam skrećemo pažnju da je ne propustite.

 

 

Izložbu Belgrade To Bowie čini blizu sto impresivnih fotografija Brajana Rašića, svetski poznatog fotografa, poreklom iz Beograda, koji je pratio Bouvija na brojnim turnejama u periodu od 1983. do 2006. godine. Na izložbi se tako mogu videti fotografije nesvakidašnje velikih formata, sa turneja ''Tin Machine'', ''Serious Moonlight'', ''Sound+Vision'', ''Outside'', ''Reality''. Pored toga, tu je i nekoliko fotografija iz bekstejdza sa kolegama muzičarima, kao i iz privatnog života.

 

Belgrade To Bowie


Posednji nivo, potkrovlje Kinoteke, okuplja brojne beogradske umetnike koji su dali izuzetan doprinos ovoj izložbi, kao što su: Mateja Petković, Goran Milanović, Željka Mićanović Miljković, Marko Lađušić, Nemanja Jehlička, Aleksandar Gligorijević, Goran Vitanović, Svetlana Ninoković, Nino Maljević, Milorad Stajčić, Duško Stefanović, Vladimir Vesović...

Zahvaljujući velikoj podršci Raiffeisen banke, koja je pokrovitelj izložbe i Gradu Beogradu, posetioci će do 21. avgusta u Jugoslovenskoj kinoteci moći da uživaju i u vrlo uzbudljivom i bogatom pratećem programu, a u saradnji sa izdavačkom kućom Mascom, ova izložba je obogaćena i svim Bouvijevim izdanjima na vinilima i CD-ovima, kao i knjigama koje je obezdedila knjižara Vulkan.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :