Barutana klub Beograd

SERBIA FASHION WEEK: Više od 50 dizajnera iz Srbije i Evrope na nacionalnoj nedelji mode!

Datum objave:18.03.2015

Pročitano:5148 puta

Datum održavanja: 21.04.2015 - 27.04.2015

Lokacija: Master centar, Novosadski sajam

Internacionalni festival mode i dizajna, Serbia Fashion Week, ugostiće više od 50 svetskih i domaćih modnih dizajnera od 21. do 27. aprila u „Master centru“ Novosadskog sajma. Neki od internacionalnih dizajnera koji će učestvovati su: Emerik Fransoa (Eymeric François)oficijelni član Federacije visoke mode u Parizu; Ozlem Suer iz Turske, poznata po tome što je kreirala za Meg Rajan i Dženifer Lopez; Elena Antoniades, dizajnerka iz Londona koja oblači Anu Ivanović, Džoan Kolins, Serenu Vilijams, Tamaru Eklston, Džilijan Anderson, Mel B...

 

SERBIA FASHION WEEK: Više od 50 dizajnera iz Srbije i Evrope na nacionalnoj nedelji mode! | Beograd | 2015

 

Takođe, najprepoznatljivija imena domaće modne scene imaće svoje revije u okviru nacionalne nedelje visoke mode: Marija Šabić, Zvonko Marković, Bata Spasojević, Mladen Milivojević Baron, Boško Jakovljević, Ivana Pilja, Vasilije Kovačev, Danijela Božić, Marina Mićanović i drugi. Ovo je jedina manifestacija koja omogućava domaćim dizajnerima da svoje kolekcije predstave u svetu na nekoj od partnerskih nacionalnih nedelja mode. Dizajnerima su obezbeđeni troškovi putovanja, smeštaja i održavanja revije, a njihovo je samo da pokažu svoj talenat i u najboljem svetlu predstave svoj rad i zemlju iz koje dolaze. Tako je Zvonko Marković imao zapaženu reviju u St. Peterburgu, Vasilije Kovačev u Poljskoj, a Mladen Milivojević Baron uskoro će imati reviju na Malti.

 

SERBIA FASHION WEEK: Više od 50 dizajnera iz Srbije i Evrope na nacionalnoj nedelji mode! | Beograd | 2015


Nacionalna nedelja mode će se i ove godine sastojati od više segmenta: internacionalna i domaća moda, edukativni seminari, radionice, konferencije, takmičenja studenata iz Srbije i Evrope, ali i prezentacija avangardne modne scene koja će se prvi put prikazati na aprilskom izdanju SFW.


Serbia Fashion Week jedina je licencirana nacionalna nedelja mode kod nas. Naime, Nacionalna komora za modu Srbije dobila je licencu za organizovanje nacionalne nedelje mode posredstvom Evropskog modnog saveta (European Fashion Council) sa ciljem da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji i potencira povezivanje domaće modne scene sa tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu.

 

SERBIA FASHION WEEK: Više od 50 dizajnera iz Srbije i Evrope na nacionalnoj nedelji mode! | Beograd | 2015

FASHION TALENT DESIGN COMPETITION


Serbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije pokrenuli su nacionalnu platformu za podršku mladim dizajnerima “Fashion Talent Design Competition” (FTDC). Dizajneri mogu da se prijave do 20. marta 2015. na takmičenje koje im pruža priliku za razvoj međunarodne karijere u modnoj industriji, a sve informacije mogu naći na zvaničnom vebsajtu SFW. Prva tri mesta očekuju izuzetne nagrade, a jedna od njih je besplatno predstavljanje kolekcije na najvećem svetskom modnom festivalu mladih talenata "FASHIONCLASH" u Holandiji.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :