SEDMI BEOGRADSKI TANGO SUSRET: Beograd postaje prestonica argentinskog tanga

Datum objave:05.04.2016

Pročitano:6426 puta

Datum održavanja: 20.04.2016 - 25.04.2016

Lokacija: Beograd

Jedan je od najvećih internacionalnih festivala argentinskog tanga u Evropi odžavava se sedmi put zaredom u Beogradu, u organizaciji Instituta tango natural. Pored niza uzbudljivih događaja namenjenih plesačima iz Srbije i celog sveta, Beogradski tango susret (Belgrade Tango Encuentro) nudi i veliki broj besplatnih programa za sve zainteresovane sugrađane. Festival traje od 20. do 25. aprila, a o njegovom značaju za kulturno-turističku ponudu našeg glavnog grada, a i cele zemlje, govori činjenica da svake godine ovim povodom u Beograd dolazi više od 700 stranih gostiju, iz pedesetak zemalja.

 

Beogradski tango susret u Mikser House-u

Beogradski tango susret donosi pravi tango-maraton, što znači da se tokom njegovog trajanja, tango pleše neprekidno, danju i noću, na tri različite lokacije: Studentski kulturni centar, Mikser House i Teatar 78. Pored plesnih radionica koje vode najpoznatiji argentinski tango plesači i velikih plesnih večeri – milongi, učesnici festivala mogu da plešu i tokom dana, kao i na “after party” milongama.

Besplatni događaji
U cilju promocije kulture argentinskog tanga, organizatori su i ove godine obezbedili niz besplatnih događaja za sve zainteresovane sugrađane. Oni obuhvataju časove tanga, koncerte i plesne radionice, a održaće se u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra, u periodu od 21. do 23. aprila. Tako će zvezde argentinskog tanga, Ivan Terazas i Sara Grdan, održati veliki, besplatni javni čas za sve generacije, u petak, 22. aprila, od 20:30 časova. Dan kasnije, sa početkom od 21 čas, moći ćete da uživate u koncertu orkestra Tanguango i specijalnog gosta Marka Koghlana, koji već godinama peva u najpoznatijim dvoranama Buenos Ajresa. Svoje mesto na festivalu naći će i najmlađi ljubitelji plesa. Oni će u četvrtak, 21. aprila, od 19 časova moći da učestvuju na času Baletango plesa za decu ili jednostavno da uživaju u nastupu devojčica koje već nekoliko godine pohađaju ovaj plesni program. Bogata ponuda besplatnih događaja, kao i ceo festival, biće zaokruženi velikom milongom u Mikser House-u, na kojoj će još jednom nastupiti orkestar Tanguango i Marko Koghlan. Ovo plesno veče koje je otvoreno za sve domaće i strane plesače ali i za sve zainteresovane građane koji se ne bave plesnom, održaće se u ponedeljak, 25. aprila, sa početkom u 22 sata.

 

Beogradski tango susreti u SKCu


Najveći tango umetnici i 1000 plesača iz celog sveta
Večernje milonge okupiće oko 1000 plesača i plesačica iz celog sveta koji će prisustvovati spektakularnim nastupima najvećih tango umetnika današnjice, među kojima su najpoznatiji tango orkestar u Evropi, ruski kvartet „Solo tango“, kao i velike plesne zvezde koje dolaze iz srca Buenos Ajresa. To su, našoj publici već poznati, svetski prvaci u salon tangu Sebastian Himenez i Maria Ines Bogado, pomenuti Ivan Terazas i Sara Grdan, kao i uzbudljivi Karlitos Espinoza i Noelia Hurtado. Ove godine će im se pridružiti veoma kvalitetan par iz Turske (Serkan Jigit i Zejnep Aktar), dok će svojim muzičkim odabirima atmosferu bojiti poznati tango DJ-evi iz Argentine i čitave Evrope.  Očekuje se da će ovaj događaj doprineti rastu već nadaleko poznate beogradske tango zajednice koja svojom brojnošću i kvalitetom parira tango zajednicama najvećih svetskih gradova.

O Tangu:

Argentinski tango nije samo ples. To je izuzetno bogata kultura stara više od 130 godina, koja ima svoje vrednosti, legende i svoje velike zvezde. Iako nam je poznatiji kao atraktivni scenski fenomen, tango je na prvom mestu društveni ples koji plešu ljudi svih profila i generacija. Za veliki broj ljudi, širom sveta, tango predstavlja način života koji u sebi objedinjuje rekreaciju, druženje, hobi ali dobar povod za putovanja. Za one koji ga plešu, uobičajena je stvar posećivanje lokalnih i internacionalnih tango događaja koji se održavaju u inostranstvu bilo da je povod za putovanje sam tango događaj ili nešto drugo. Zbog činjenice da ga je moguće plesati uz bilo koju muziku i sa bilo kime ko ga makar malo poznaje, ovaj ples improvizacije u zagrljaju izborio je poslednjih godina poziciju svetskoj jezika tela. Tango u Beogradu možete plesati svake večeri na takozvanim milongama (plesnim večerima).

O Institutu Tango Natural:

Institut Tango Natural (ITN) je najveća tango organizacija u regionu i jedna od najvećih te vrste u Evropi. ITN pod svojim okriljem razvija niz različitih projekata i aktivnosti: od naučnog istraživanja, promocije tango kulture i plesne edukacije, preko razvoja svog orkestra, plesnog ansambla i modne linije, do organizovanja lokalnih i internacionalnih tango događaja visokog kulturnog, turističkog i privrednog značaja. Među njima se posebno ističu internacionalni festival Beogradski tango susret (Belgrade Tango Encuentro), Internacionalni beogradski tango maraton (Belgrade Tango Marathon), Internacionalni tango kamp, Internacionalni festival argentinskog tanga dece i mladih: TANGIRA ME i Beogradski tango vikendi.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :