Barutana klub Beograd

SEDMI BAŠTA FEST - ove godine u izmenjenom formatu

Datum objave:10.06.2020

Pročitano:1424 puta

Datum održavanja: 23.07.2020 - 26.07.2020

Lokacija: Bajina Bašta

Iako je zbog Covid19 situacije održavanje Festivala bilo neizvesno – sedmo izdanje Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma, održaće se pod vedrim nebom od 23. do 26. jula, u Bajinoj Bašti.

 

Na sedmom izdanju Festivala organizatori su odlučili da fokus bude na regionu, odnosno – na lokalnim filmskim autorkama i autorima, kako bi se njihov sjajan rad dodatno akcentovao kroz program jednog domaćeg filmskog festivala.
Na našu veliku radost i zadovoljstvo filmski autori i autorke, čije kratke filmove smo gledali kao deo takmičarskog programa festivala u protekloj godini, izašli su sa svojim prvim dugometražnim filmovima koji su veoma dobro prošli kod publike i na festivalima širom sveta.

 


Tradicionalno, Bašta Fest je zatvaran jednim dugometražnim debitantskim ostvarenjem, ali upravo zbog toga što su mnogi mladi autori imali sjajna dugometražna ostvarenja – bilo je zaista teško izabrati samo jedan film koji bi zatvorio festival. Usled Covid19 situacije, odlučeno je da prijave za kratkometražne filmove – koji inače čine glavni, takmičarski program Bašta Festa - izostanu, te je ove godine taj prostor ustupljen sjajnim dugometražnim ostvarenjima lokalnih autorki i autora.
Sve projekcije će se desiti pod vedrim nebom - i besplatne su.


Bašta fest je poseban festival fokusiran podjednako na dobar film i edukaciju mladih zainteresovanih za film, srodne vizuelne umetnosti i filmsku kritiku, kao i poligion za otkrivanje mladih talenata. Ovaj festival predstavlja specifičan spoj prirode, filma, muzike i dobre zabave.


Više informacija o filmovima koji će se prikazivati, autorima, ostalim programima Festivala – očekujte uskoro.
Informacije o proteklim izdanjima Bašta festa možete naći na zvaničnom sajtu www.bastafest.com ili nas kontaktirati putem mail adrese press@bastafest.com.

Vizuelni identitet sedmog Bašta Festa rad je autorke Milice Milosavljević


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :