SEA + AIR u Zaokretu

Datum objave:11.07.2017

Pročitano:3224 puta

Lokacija: Zaokret

Duo SEA + AIR nastupiće u četvrtak 13. jula od 19 časova u Zaokretu. 

 

Grčko-nemački duo Eleni Zafiriadou i Daniel Benjamin, bolje poznati od nazivom SEA + AIR, prepoznali su značaj postojanja na pravom mestu u pravom trenutku dok su na turneji predstavljali svoj album prvenac – na više od 600 koncerata, 26 zemalja i 3 godine neprestane turneje.

 

 

Za drugi album nazvan "Evropi" napisan na turneji i potpuno indiferentan anglo-američkim pop normama, inspirisala ih je Evropa, pa samim tim obiluje mediteranskim bitovima, androgenim glasovima i egzotičnim instrumentima, koji su doprineli njihovom "Ghost pop" zvuku.


Album "Evropi" je osvojio nekoliko nagrada, dospeo je u top 50 album chart, i lansirao gostovanja SEΛ + ΛIR na televizijama u Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Kanadi... Zahvaljujući uspehu prva dva albuma, Eleni i Daniel su se preselili u Grčku ove godine, kako bi se približili zvuku jugoistočnih zemalja Evrope.

 
Muzička podrška biće im  saMMan (guitar + stuff)  i solo muzički projekt Matjaža Mančka - aktivan 2004-2009, pasivan 2009-2017 – koji sa ovom turnejom najavlja veliki reunion!  Ulaz je slobodan.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :